RejsetipsUSA rejsetips

5 stater du ikke må gå glip af

Med en så enorm størrelse og mangfoldighed som USA, kan det være svært at overskue landets mange muligheder. USA består af 50 stater, der alle rummer hver deres unikke oplevelser og seværdigheder. Det kan være svært at vælge imellem de mange oplevelser, når ferien skal planlægges, så her giver jeg mit bud på 5 stater i USA, man ikke må gå glip af.

1. South Dakota

badlands

South Dakota er nok mest kendt for Mount Rushmore med de fire enorme præsidenthoveder hugget ud i bjergsiden. Men South Dakota er så meget mere. South Dakota er staten, hvor man møder cowboys og indianere. Meget af den western kultur vi kender fra tv, kan man opleve i South Dakota. Her har nybyggere og indianere kæmpet for at overleve på den endeløse prærie. Besøg den klassiske westernby, Deadwood, sluk tørsten på en saloon, og se stedet, hvor flere af de berømte cowboys har lagt vejen forbi.
I Custer State Park kan man opleve den største bestand af fritgående bisonokser, og i Badlands National Park, kan man se det fascinerende farverige klippelandskab, med klipper i alle tænkelige former.
I South Dakota kan man både se mammut- og dinosaurfund, og holder man godt øje på sin rejse rundt i staten, vil man kunne være heldig at se bjørne, bjergløver, bisoner, stinkdyr, bjergfår, ulve og hjorte.

2. Wyoming

yellowstone

I Wyoming ligger USA’s første nationalpark, Yellowstone. Yellowstone er klart en af de største naturoplevelser i USA. Her kan man opleve boblende gejsere, kogende mudderpøle, smukke kalkaflejringer, brusende vandfald og varme kilder i alle regnbuens farver. Tag en raftingtur i Yellowstone floden, og oplev de smukke naturomgivelser fra vandet.
Gå på opdagelse i parkens skønne natur, bestig et bjerg, eller gå på udkig efter bjørne, bisonokser, hjorte og ulve.
Op til Yellowstone National Park ligger Grand Teton National Park. Her kan man se smukke bjergformationer i et overdådigt landskab. Det er også her, at USA’s eneste kommercielle lufthavn inden i en nationalpark ligger.
Jackson Hole er en lille men utrolig populær cowboyby. Her kan man overvære et dagligt cowboyshow på byens torv, eller nyde en drink på den berømte Million Dollar Cowboy Bar. Oplev Devils Tower, der oprindeligt har været kernen af en vulkan, men nu er en klippe, der tårner sig 264 meter op over det omgivende prærielandskabet. Wyoming har naturoplevelser i verdensklasse.

3. Florida

florida

Florida er for mange lig med sol og strand, og det er da heller ikke uden grund, at statens kælenavn er ’solskinsstaten’. Men Florida har meget andet end godt vejr at byde på. Florida har det meste, og der er masser af unikke oplevelser rundt i staten. Her er alt fra vilde forlystelsesparker til legebørn i alle aldre, til fantastiske strande med rigtig gode steder at snorkle. Florida har en storslået natur og et helt unikt dyreliv. Her kan man svømme med de store, men fredelige søkøer, eller komme helt tæt på alligatorer, når man sejler rundt i saltvandssumpen i en airboat.
Florida er også kendt for sine exceptionelle gode shoppingmuligheder med store outlets og gode shopping centre. Er man mere til fest, farver og glade dage, går man ikke helt galt ved at tage til South Beach i Miami, hvor de neon farvede Art Deco skilte på Ocean Drive sætter stemningen. Palmer og afslappet stemning får man i Key West, hvor tempoet er skruet helt ned.

4. Hawaii

oplev hawaii

Hawaii er en drømmedestination for de fleste. Et slags paradis på jord. Her er hvide palmestrande, tropiske regnskove, frodige grønklædte bjergskråninger og utallige vandfald i forskellige størrelser. Her er der mulighed for at komme tæt på aktive vulkaner, opleve polynesisk kultur eller snorkle under helt enestående forhold. Hawaii har et helt fantastisk dyreliv, og de mange smukke og varierende landskaber er noget man sent vil glemme. Her er noget for alle, om man vil på en aktiv ferie eller hellere vil dase i solen på et af de mange luksusresorter. Det er oplagt at tage på øhop og besøge flere af Hawaiis vidunderlige øer, da variationen er så stor. Kør ad verdens måske smukkeste strækning, The Road to Hana, på øen Maui, besøg Waikiki Beach og Pearl Harbour på Oahu og kom tæt på Kileau, en af verdens mest aktive vulkaner på The Big Island. Der er utallige oplevelser på Hawaii, der bare venter på at blive udforsket.

5. Californien

Californien har været et hit blandt danskere i mange år, og det er der en god grund til.
Californien har alt man kan drømme om. Enorme storbyer, fantastiske naturoplevelser og underholdning døgnet rundt. Her er dramatiske kystlinjer, nationalparker i verdensklasse og hyggelige små kystbyer. Kør ad Highway 1 med Stillehavet på den ene side og med en enestående natur på den anden. Se de endeløse vinmarker i Napa Valley, læg vejen forbi danskerbyen Solvang, eller oplev den uudholdelige varme i Death Valley. Kryds Golden Gate Bridge, se Alcatraz og besøg det storslåede Hearst Castle. Besøg de vilde forlystelsesparker og oplev Hollywood, filmbyen over dem alle. Besøg en af de gamle forladte spøgelsesbyer, der minder om en fjern tid, hvor et guldfund lokkede tusinder af folk til.
Om man er ung eller gammel så har Californien virkelig noget for alle.

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close