Niagara Falls State ParkSeværdigheder

Niagara Falls

Niagara Falls er egentlig ikke en nationalpark, men en state park. Det betyder, at det er staten, der ejer parken, og ikke den føderale regering.
For nemheds skyld har jeg alligevel valgt at placere Niagara Falls i kategorien nationalpark.

12.000 år gamle vandfald

Niagara Falls er fællesbetegnelsen for tre vandfald, der ligger på grænsen mellem USA og Canada. Vandfaldene, der er et resultat af glacier, er over 12.000 år gamle. Niagara er et gammelt indiansk ord for stræde. Vandfaldene ligger i to byer i henholdsvis USA og Canada. Byerne ligger over for hinanden med floden imellem sig.

Niagara Falls oppefra

Canada-siden er den mest populære, da den giver den bedste oplevelse af vandfaldene. Den amerikanske side derimod er langt mindre kommerciel, og er tættere på vandfaldene.
Hvert år kommer der over 12 millioner besøgende til Niagara Falls.

3 millioner liter vand hvert sekund

Niagara Falls består af vandfaldene Horseshoe Falls, American Falls og Bridal Veil Falls. Horseshoe Falls er hovedsagligt på canadisk territorium, mens de andre to er på amerikansk. 90% af Niagara River flyder over Horseshoe Falls, mens de resterende 10% falder ud over de sidste to. Hvert eneste sekund flyder der over 3 millioner liter vand ud over vandfaldene.

Vandfaldene Niagara Falls

Honeymoon Capital

Niagara Falls er også kendt som the Honeymoon Capital. Siden engang i 1800-tallet, hvor der først var eksempler på, at nygifte par fra rige familier tog på bryllupsrejse dertil, har stedet været en destination for rigtig mange nygifte. Hvert år får stedet besøg af over 50.000 nygifte par. Derfor findes der heller ikke et hotel i området, der ikke tilbyder særlige honeymoon-pakker, og nygifte par kan også helt gratis få et honeymoon-certifikat, underskrevet af byens (den canadiske) borgmester.

Om aftenen bliver vandfaldene lyst op at et lysshow. Om sommeren er lysshowet fra kl. 21 til midnat, og ellers fra når det bliver mørkt.

aften niagara falls

Niagara Falls ligger 27 km fra Buffalo, New York og 121 km fra Toronto, Canada.

Hvis man vil besøge begge sider, er det af hensyn til solen smartest at starte på den amerikanske side og slutte på den canadiske. Det er forholdsvist let at komme frem og tilbage. Rainbow bridge ligger tæt på vandfaldene og her kan man komme over både til fods eller i bil. Husk pas!

https://www.niagarafallsusa.com/

https://www.niagarafallstourism.com/

 

Læs mere om hoteller i Niagara Falls her.

Læs om nogen af de mange ting man kan lave i Niagara Falls her.

Reklamelink: Se et udvalg af ture og dagsudflugter i Niagara Falls her.

Tags

Lignende artikler

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close