I fodsporene påMuseer

I fodsporene på: Dinosauerne

Dinosaurer har til alle tider været til stor fascination for mennesket, og interessen er på ingen måde nedadgående. I USA er der flere enestående muligheder for at komme rigtig tæt på de nu uddøde kæmpe væsener. Her er en liste over 5 unikke steder, hvor du kan gå i fodsporene på dinosaurerne.

1. Dinosaur State Park & Arboretum

Nogle af verdens største dinosaurfodspor findes i Dinosaur State Park i Connecticut. Her fandt man sporene ved et tilfælde, da man i 1966 skulle undersøge jorden i forbindelse med opførelsen af en ny bygning. Efterfølgende afdækkede man over 2000 fodspor fra flere uddøde arter, der levede for omkring 200 millioner år siden. I dag er 500 af sporene beskyttet af en kæmpe kuppel. I kuplen har man opført vægmalerier og kunstige dinosaurer, så man får en fornemmelse af hvordan naturen så ud dengang dinosaurerne levede. I kuplen går man rundt på gangstier hævet over de udgravede spor.
I forlængelse af området med sporene er der også et museum og flere vandrestier. Der er mulighed for at komme på guidede ture i området, og der er skattejagt for børnene.

Dinosaur State Park ligger 1 time og 45 minutters kørsel fra New York.

Entréen koster $6 per person.

Dinosaur State Park & Arboretum
400 West Street
Rocky Hill, Connecticut 06067

http://www.dinosaurstatepark.org

2. Dinosaur National Monument

På grænsen mellem Colorado og Utah finder man Dinosaur National Monument. Her kan man se noget så specielt som dinosaurfossiler, der stadig ligger indlejret i sten.
I den tilhørende udstilling kan man se over 1.500 knogler fra dinosaurer arter som fx stegosaurus and diplodocus. Det er ikke kun spor af dinosaurer man kan opleve. Flere steder kan man i klippevæggen også se ældgamle petroglyffer.
I det fantastisk smukke område omkring Dinosaur National Monument er der både mulighed for rafting og vandreture.

Dinosaur National Monument ligger 3,5 times kørsel fra Salt Lake City, 4,5 times kørsel fra Denver og 6,5 timers kørsel fra Yellowstone National Park.
Entré koster $10 per person eller $20 for én bil.

Dinosaur National Monument
11625 East 1500 South
Jensen, Utah 84035

https://www.nps.gov/dino/index.htm

3. Dinosaur Ridge

For omkring 140 millioner år siden var Colorado, ulig i dag, et vådt og fugtigt tropisk paradis. I Dinsosaur Ridge kan man se hundredvis af fodspor fra de dinosaurer, der levede i området dengang. Fodsporene kommer blandt andet fra dinosaurerarter som brontosauruses og iguanodons. Sporene kan ses fra forskellige steder på en 3 km lang vandresti, der går rundt i området.

Der er forskellige ture og aktiviteter i parken for både børn og voksne.

Dinosaur Ridge har omkring 200.000 besøgende om året, og ligger 30 minutters kørsel fra Boulder og 1 times kørsel fra Colorado Springs.
Det koster $9 per person at besøge parken.

Dinosaur Ridge
16831 W Alameda Pkwy
Morrison, Colorado 80465

http://www.dinoridge.org/

4. Dinosaur Valley State Park

En af verdens mest kendte dinosaursteder er Dinosaur Valley State Park. Rundt om i parken kan man se et stort antal fodspor, der er 112 millioner år gamle. Fodsporene er klart tydeligst i sensommeren, hvor vandstanden i området er lavest. Fodsporene er nogen af de bedst bevarede dinosaurspor i verden, og stammer blandt andet fra arter som theropods og sauropods, og her kan man helt bogstavelig talt gå i dinosaurernes fodspor.

Husk badetøj, da der er mange muligheder for at bade i floden, hvor dinosaurer fodsporene er. Dinosaur Valley State Park ligger 1 times kørsel fra Dallas. Det koster $7 i entré at besøge parken.

Dinosaur Valley State Park
1629 Park Rd 59
Glen Rose, Texas 76043

https://tpwd.texas.gov/state-parks/dinosaur-valley

5. The Wyoming Dinosaur Center

Har du drømme om selv at finde og udgrave dinosaurer skeletter, er der også flere muligheder for det. Et af stederne er hos Wyoming Dinosaur Center. Her tilbydes et ”Dig-for-a-Day” program. Her kan både børn og voksne komme med på udgravning en hel dag, for at grave efter dinosaurerknogler. Man mødes kl 8, hvor man får en hurtig opsummering af områdets historie og graveteknikker. Kl 8.15 kører man ud til udgravningen. Her vil man så være indtil kl. 15.30 når bussen kører tilbage igen. Tilbage ved museet får man en guidet rundvisning.

Det kræver ingen forudgående viden at være med til en udgravning, men man skal være ved normalt godt helbred. Hvis man finder dinosaurerknogler får man desværre ikke lov til at beholde dem selv, men fundet vil blive registreret i ens navn. Indtil videre har man udgravet 10.000 knogler på stedet. Det er som oftest sauropod skeletter, der graves efter.

Dig-for-a-Day programmet kører hver dag fra slut maj til midt september. Forhåndstilmelding er nødvendig, og tilmelding sker efter først-til-mølle princippet.

Husk solcreme og en kasket, da der kan være varmt på udgravningsstedet.

Det koster $150 for voksne og $80 for et barn at være med. Wyoming Dinosaur Center ligger omtrent en halv dags kørsel fra Yellowstone National Park.

Wyoming Dinosaur Center
110 Carter Ranch Rd
Thermopolis, Wyoming 82443

http://www.wyodino.org/#Museum

Tags

Lignende artikler

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close