Myten siger at opskriften til dem amerikanske madklassiker Cobb Salad oprindelig kommer fra the Brown Derby Restaurant i Hollywood. En sen aften i 1937 blev restaurantejeren Bob Cobb sulten. Han gik ud i køkkenet, og fandt lidt forskelligt frem fra de enorme køleskabe, og 1-2-3 vupti, Cobb salaten var en realitet. Restauranten findes ikke længere, men Cobb salaten har beholdt sin popularitet gennem årene.
Sådan laver du en Cobb Salad nemt og hurtigt.
Opskrift – Cobb Salad
Salat:
6 skiver bacon
2 kyllingebryster
1/2 hoved icebergsalat
1/2 romainesalat
1/2 bundt brøndkarse
2 mellemstore modne tomater
2 avocado
3 æg
75 gram blåskimmelost
2 spsk. purløg
Dressing:
0,4 dl rødvinseddikke
1/2 tsk. Sennepspulver
1 knivspids sukker
Salt
Friskkværnet sort peber
1dl rapsolie
0,4 dl ekstra jomfruolivenolie
1/2 spsk. friskpresset citronsaft
1/4 tsk. worcestershire sauce
1 fed hvidløg
- Steg bacon til det er sprødt og skær det i små stykker. Steg kylling og skær det i stykker.
- Hak salat og brøndkarsen og bland det rundt i en stor salatskål.
- Skær tomater, avocado og de hårdkogte æg til små tern. Placer det sammen med den smuldrede blåskimmelost dekorativt oven på salatbladene. Hak purløget og drys det oven på.
- Dressingen laves i en lille skål. Pisk eddike, sennepspulver, sukker og salt og peber sammen. Pres hvidløget og rør det i blandingen. Tilsæt langsomt raps- og jomfruoliven olien. Smag til med citronsaft og worcestershire sauce.
- Hæld dressingen over salaten eller server den separat.