Seværdigheder

Mount Rushmore

Amerikas første 150 år

Ideen til Mount Rushmore kom, da man ønskede at fremme turismen i South Dakota. I 1923 besluttede man derfor at opføre et mindesmærke over Amerikas første 150 år. Man kontaktede skulptøren Gutzon Borglom, der var søn af to danske immigranter. I 1927 begyndte Borglum og 400 arbejdere udhugningen af skulpturen af USA’s præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln. Hver af de 4 ansigter er ca. 18 meter høje, næserne ca. 6 meter høje, og mundvigene ca. 5,5 meter brede. Arbejdet stoppede i 1941, på grund af mangel på penge, men i særdeleshed også på grund af Borglums død. På de 14 år arbejdet foregik fjernede man over 400.000 tons klipper. Oprindeligt var planen at man skulle udhugge præsidenterne fra hoved til talje, men den plan måtte droppes på grund af manglende økonomiske ressourcer.

Besøg Mount Rushmore

Fra p-pladsen skal man gå igennem en allé, hvor flag fra alle USA’s stater og territorier vajer. Følger man alléen kommer man op til en terrasse, med god udsigt til monumentet. På terrassen findes også et besøgscenter, hvor en udstilling fortæller om arbejdet med at lave monumentet.

allé mount rushmore

Mount Rushmore er South Dakotas største turistattraktion, og der kommer årligt over 2 millioner besøgende for at se det imponerende mindesmærke.

Mount Rushmore
National Memorial South Dakota
13000 Highway 244
Keystone, South Dakota 57751

https://www.nps.gov/moru/index.htm

 

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close