Tests og quizzer

Hvor godt kender du de amerikanske ørkener?

Med fire store ørkener er der rig mulighed for at få storslåede og spektakulære ørkenoplevelser på ferien i USA.
Men hvor meget ved du egentlig om de amerikanske ørkener?

Test dig selv i quizzen her:

1. Big Bend National Park ligger i denne ørken, der med sine blot 8000 år er relativt ung. På den amerikanske side ligger den i Texas, Arizona og New Mexico. Hvilke ørken er det?

2. I Mojave Desert findes det sted på jorden, hvor man har målt den højeste temperatur. I 1913 målte man en rekord varme på 56,7 °C. Hvad hedder dette sted, der er kendt for at være det varmeste, tørreste og laveste område i USA?

3. Californien er den tredje største stat i USA efter Alaska og Texas. Hvor meget af Californien er ørken?

4. Mojave ørkenen er Nordamerikas tørreste og mindste ørken. Et populært stop i Mojave er en gammel mineby, der især er kendt for sine fritgående æsler. Hvad hedder minebyen?

5. I hvilken stat, der også kaldes The Grand Canyon State kan man besøge både Mojave ørkenen og Sonora ørkenen?

6. I Colorado-ørkenen i Californien afholdes hvert år en meget berømt musik- og kunstfestival. Festivalen, der afholdes i april, har blandt andet haft Beyonce, Eminem og Guns n’ Roses som hovednavne. Hvad hedder festivalen?

7. USA’s eneste population af jaguarer findes i en ørken, der ligger i Californien og Arizona. Ørkenen har sit navn efter den mexicanske stat, som den også ligger i. Hvilken ørken er det?

8. Staten Nevada består af 90% ørken. Den største by i Nevada blev grundlagt i 1905, og på trods af dens beliggenhed i en ørken, formår den hvert år at trække millioner af turister til som “The Entertainment Capital of the World”. Hvad hedder byen?

9. Great Basin Desert er den største ørken i Nordamerika. Den strækker sig ind over fire stater. Udover Nevada, Utah og Californien, hvilken stat ligger så Great Basin Desert i?

10. Hvilken en af USA’s fire store ørkener defineres som en kold ørken?

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close