Grand Canyon National ParkRejsebeskrivelser

3 dage i Yellowstone National Park

Yellowstone National Park har været på vores bucket-liste i lang tid. Vi er rent faktisk på ferie i Las Vegas, da vi beslutter, at nu skal det være. Fra Las Vegas er det en hurtig flyvetur til Salt Lake City og videre derfra med et lille fly til West Yellowstone. Vi er glade og spændte, og selvom forventningerne er skyhøje, så er vi også ret usikre på, hvad de næste tre dage egentlig kommer til at byde på.

Dag 1:

Vi ankommer til den meget lille lufthavn i West Yellowstone. Vi valgte at flyve hertil, da det er her, der er tættest på en indgang til parken. Med kun tre dage til at udforske en nationalpark på størrelse med hele Sjælland gælder det om at være effektive. Lufthavnen er meget lille, og minder mest af alt om en lille tankstation med en tilhørende parkeringsplads.

west yellowstone airport

Læs også: Flyv til Yellowstone National Park

Det er kun vores fly, der ankommer denne formiddag. Turistbrochurerne i standerne afslører, at alle der flyver hertil, skal det samme, – besøge USA’s første nationalpark. Vi finder hurtigt vores udlejningsbil på den meget overskuelige parkeringsplads, og begiver os afsted. Efter en køretur på under 5 minutter indlogerer vi os på Three Bear Lodge Hotel, hvor de trædækkede vægge og lofter vidner om, at de tager ordet lodge meget seriøst. Vi sætter taskerne på værelset, og begiver os straks afsted igen.

three bear lodge

West Yellowstone er en lille by med 1.300 indbyggere og en del flere turister. Bevidste om, at vores tid i parken skal udnyttes maximalt, kører vi mod nationalparken, så snart vi har checket ind. Ved indgangen bliver vi hilst velkommen af en park ranger. Vi køber en ugebillet til $30, og får samtidig udleveret et kort over parken.

Læs også: 5 overnatningssteder i Yellowstone

yellowstone nationalpark

Vi skal ikke mange meter ind, før vi forstår, hvorfor dette er en af de mest besøgte parker i USA. Der er helt utrolig smukt. Synet af de grønne enge, den rislende flod og den knaldblå himmel er betagende. Det hele føles overvældende, og vi føler os utrolige heldige over, at vi får lov til at opleve alt dette.

bison

Læs mere om bisonoksen her

Trafikken her i juli måned, der er parkens højsæson, betyder, at vi kun kan bevæge os frem i et langsomt tempo. Men der er ingenting, vi skal nå, og det rolige tempo gør, at vi bedre kan nå, at få alle indtrykkene med. Pludselig går det op for os, at det ikke kun er på grund af højsæsonen, at vi kører langsomt. På vejbanen, kun en meter fra os, spankulerer en bisonokse forbi. Dette imponerende tonstunge dyr, der næsten blev udryddet af de mange pelsjægere i 1800-tallet, men som blev reddet i et storstilet redningsforsøg, går nu helt uforstyrret omkring vores bil. Vi får taget de første mange billeder, men finder hurtigt ud af, at bisonokser ikke er et sjældent syn i Yellowstone. De næste tre dage kommer vi til at møde rigtig mange.

old faithful

Vores første stop er ved Old Faithful. Den trofaste gejser, der hvert 90. minut sprøjter 30.000 liter kogende vand 55 meter op i luften. Vi er bestemt ikke de eneste, der er samlet rundt om gejseren. Flere hundrede turister står samlet og venter, men det gør ikke spor. Der er plads nok til alle, og det ødelægger på ingen måde oplevelsen.

old faithful

Ved siden af Old Faithful er der lavet et visitor center, hvor man kan blive klogere på, hvad mekanismerne bag gejserne er. Vi går også ind på Old Faithful Inn, det historiske hotel fra 1903. Hotellet er verdens største bjælkehytte, og har en restaurant og en stor souvenirshop. Vi kigger os lidt rundt på stedet, og da vi kommer ud igen, er mørket så småt ved at sænke sig. Vi begiver os langsomt tilbage mod hotellet. Igen ser vi bisonokser gå lige forbi os.

west yellowstone by

Tilbage i West Yellowstone går vi lidt rundt og udforsker den lille western by. Det er mest spisesteder og turistbutikker, men der er også et lille museum og en Imax biograf. Vi spiser på hotellets restaurant, inden vi går tilbage på vores værelse.

3 bear lodge

Dag 2

Telefonens alarm vækker os tidligt. Vi skal afsted inden klokken bliver alt for mange. I dag skal vi nemlig til byen Gardiner, der ligger ved parkens nordlige indgang, hvor vi har booket to ture. Vi kører afsted, og nyder den stille morgen igennem parken, uden særlig mange andre biler. I Gardiner er vores første stop oppe på toppen af et bjerg. Vi kører på den ene grusvej efter den anden. Vi er flere gange ved at vende om, da vi tænker vi må være kørt forkert, men vi fortsætter, og pludselig er vi nået til vores destination. En ægte amerikansk cowboy ranch. Her har jeg booket en times ridning i Montanas bjerge til os. Ingen af os har reddet før, men der står, at det ikke kræver nogen ridekundskaber, så vi har taget ja-hatten på.

Gardiner

Cowboy’en der skal have os og 6-8 andre med på tur, finder nogle heste til os. Da vi er de sidst ankomne begiver vi os straks afsted. Hestene vi får er MEGET store, og jeg skal bruge en trappestige for at komme op på den. Men hestene virker rigtig rolige, og så er det ellers bare om at følge med.

montana

Vi bevæger os i langsomt tempo rundt på bjergsiden her i Montana. Udsigten er fantastisk, og jeg ved med det samme, at det er en oplevelse jeg ikke vil glemme.

ridning montana

At ride rundt i den uspolerede amerikanske natur er en fantastisk oplevelse. I hvert fald de første 30 minutter. Nu begynder vi at blive lidt ømme, og vi kan godt mærke, at vi ikke har siddet på en hest før. Da der er 15 minutter tilbage af turen, er det kun skiltene jeg så tidligere, der advarede om bjørne, der gør, at jeg ikke hopper af. Samtidig takker jeg mig selv for, at jeg kun bookede 1-times turen. Jeg havde ellers været meget i tvivl om jeg skulle booke 2 timer. Da vi endelig kommer tilbage til ranchen, og vi kommer af hesten, kan vi næsten ikke gå. Men vi griner og smiler, og det har været en fantastisk oplevelse, som vi bestemt ikke vil være foruden.

ridning

Nu kører vi ned af bjerget igen, og hen til næste mødested. Vi skal ud og river rafte på Yellowstone River. Jeg er ellers ikke normalt en outdoor-type-of-person, men det har altid været en stor drøm for mig at prøve at river rafte. Jeg synes det ser rigtig sjovt ud. Jeg er dog hverken særlig atletisk eller modig, så det har aldrig været oplagt. Nu skal det være. Det der overbeviste mig om at jeg godt turde var, at der i informationsmaterialet stod, at man bare skulle være over 7 år. Hvis en 7 årig kan, så kan jeg også!

montana

Vi bliver sat i hold af 8 stykker, og får udleveret redningsveste og årer. Vi skal nu sammen med vores instruktør sætte båden i vandet. Instruktøren udvælger min mand og jeg til at sidde forrest i båden. Jeg er på én gang mega glad og mega nervøs. Vi kommer i båden, og instruktøren lærer os, hvordan vi skal sidde, og hvordan vi skal padle. Der går ikke lang tid før vi bliver ramt af det første skvulp, og vi bliver drivvåde. Så er vi i gang!

rafting

Turen ned af floden er vild nok til, at jeg er spændt og nervøs, men jeg er aldrig bange. Da vi når ned til det stille vand, har jeg ondt i kæberne af at smile så meget. Det var den fedeste oplevelse nogensinde. I det stille vand siger vores instruktør, at vi bare kan hoppe i vandet. Jeg springer straks i, og den stærke strøm gør, at man kan svømme utrolig hurtigt. Her i vandet svømmer vi langs floden, mens vi er omgivet af den mest utrolige natur, og instruktøren fortæller historier om stedet. Allerede inden jeg er kommet op af vandet, tænker jeg på, om vi mon kan nå endnu en tur dagen efter. Jeg kan ikke anbefale sådan en tur nok.
En person fra rafting firmaet har heldigvis taget billeder og foreviget vores tur.

river rafting

Vi spiser frokost i Gardiner, mens vi forsøger at tørre vores våde tøj i solen. Det har været en meget begivenhedsrig og helt fantastisk formiddag, og vi er helt høje! Klokken er kun 13, da vi kører tilbage ind i parken. Vores første stop er Mammoth Hot Springs. Her har underjordiske kalksten og varme kilder dannet kalkstensterrasser i utallige former og farver. Det er fantastisk smukt.

mammoth hot springs

Herfra kører vi videre, og ser pludselig en masse biler, der er holdt ind til siden. Flere mennesker er stået ud, og tager billeder ind i skoven. Vi holder også ind, men kan ikke umiddelbart se noget. Jeg hopper ud af bilen, og pludselig ser jeg det, de andre ser. En bjørneunge der går og leger blandt nogle træstammer. WOW. Jeg hopper ind i bilen igen. Vi kan ikke forstå vores utrolige held. Vi har talt med flere, der har været i Yellowstone mange gange uden at have set en bjørn, og dér på anden dagen af vores tur, er vi så heldige.

Vi kører videre, og bruger resten af dagen på at se Grand Canyon of the Yellowstone, og andre små stop vi kommer forbi.

grand canyon of the yellowstone

Dag 3

På dag 3 står vi også tidligt op. Vi skal til Lamar Valley, der er kendt for et meget rigt dyreliv. Da dyrene er mest aktive ved daggry og solnedgang, vi vil derhen inden solen er stået op. Vi ser hjorte og rigtig mange bisonokser. Halvdelen af alle Yellowstones bisonokser lever her.

lamar valley

Resten af dagen bruger vi på at udforske de mange flotte varmekilder og gejsere. Vi ser den kendte Grand Parismatic Springs, Morning Glory Pool og West Thumb Geyser Basin. Der er små gang stier rundt om dem alle, og vores telefoner har snart ikke plads, til alle de billeder vi får taget.

Vores tre dage i Yellowstone har overgået alle vores forventninger, og vi er helt blæst bagover. Vi når at se Old Faithful i udbrud en enkelt gang til, inden vi takker farvel for denne gang.

Vi kommer helt sikkert tilbage!

Læs også: 10 ting man skal se i Yellowstone National Park

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close