RejsetipsUSA rejsetips

7 gode tips til dig der skal på road trip i USA

USA er en oplagt destination, hvis du vil på et oplevelsesrigt road trip, for her venter der den ene fantastiske oplevelse efter den anden. Mange danskere har allerede været af sted på road trip i USA, og de deler gerne ud af deres erfaringer. OplevUSA.dk’s følgere har delt deres erfaringer, og det er der kommet følgende 7 tips ud af:

1. Tag dig god tid

Det bedste tip, som ikke kan nævnes for meget, er at give sig god tid. Igen og igen hører man om folk, der undervurderer afstandene i USA, og derfor har et alt for tætpakket program. Sørg for at der også er tid til spontane stop på turen, for en af de fantastiske ting ved at køre igennem USA, er at du aldrig ved, hvad du finder på din vej til dit næste stop, hvad enten det bare er en sjov lille by, en forlystelsespark, et fantastisk udsigtspunkt eller noget helt andet. Der er desuden ikke meget ved at skulle skynde sig fra sted til sted. Så når du planlægger turen, så sørg for at have rigeligt tid. Selvom det er fristende at nå så mange steder som muligt, skal man huske, at på et road trip i USA er det i lige så høj grad vejen derhen og ikke kun destinationen i sig selv, der udgør ferien.

roadtrip2

2. Fyld bilen op med vand og snacks

Man skal ikke gå ned på snacks og drikkevarer når man er på road trip i USA. Endnu et godt råd fra OplevUSA.dk’s følgere, er at man på en af feriens første dage kører forbi en Wal-Mart eller lignende, og køber en termokasse, som man fylder op med is og drikkevarer, så de holder sig kolde på turen.

Det er også vigtigt altid at have rigeligt med drikkevarer med, hvis uheldet er ude, og bilen skulle gå i stå, mens du kører igennem et ørkenområde. I det tilfælde skal du, i øvrigt, huske altid at blive i bilen.

3. Køb et årskort til nationalparkerne

Der kan være store besparelser ved at købe et Annual America the Beautiful US National Parks Pass. Det er et årskort, der giver adgang til alle de offentlige parker. Afhængig af hvilke og hvor mange nationalparker og statsparker man vil besøge, kan det være en rigtig god ide at købe et årskort. Årskortet koster $80 for én bil med op til 4 passagerer. Årskortet kan købes online eller ved ét af de mange udsalgssteder. Find en liste over steder man kan købe kortet her.

sunrise

4. Stå tidligt op

Der er rigtig mange fordele ved at stå tidligt op og komme hurtigt afsted. Ved at komme tidligt afsted kan man undgå de værste folkemængder ved de populære turiststop. Er man i naturområder er det også en stor fordel at være tidligt oppe, da du både får oplevet solopgangen, men også oplever dyrelivet mens det er mest aktivt i forhold til midt på dagen. Så sæt uret og kom i gang fra morgenstunden.

5. Hold ind til siden hvis de andre gør

Du kommer kørende på en landevej eller i en nationalpark og ser pludselig flere biler holde ind til siden. Her kan det være en rigtig god ide at gøre som de andre. Oftest har de spottet nogle dyr eller andet interessant. Vi valgte selv at stoppe op, da andre gjorde det, og sådan gik det til at vi så en bjørnefamilie i Yellowstone National Park.

road trip bil

6. Snak med de lokale

Amerikanere er generelt meget venlige og snaksaglige. Så tag endelig en snak med de lokale du møder. Ofte er det de personlige møder og historier man får, som man især kan huske når man kommer hjem igen. Vælg gerne de lokale diners frem for de store kæder når sulten melder sig. Her er det nemt at få sig en snak med de lokale. Stil dem spørgsmål om området, anbefalinger og lignende og de er som regel meget hjælpsomme.

Kingman diner

7. Sammenlign priser på billeje og lej bilen hjemmefra

Det sidste gode råd er at sammenligne priser på billeje og evt. lejebilen hjemmefra. Der er mange biludlejningsfirmaer i USA, og priserne kan variere meget. Det er derfor en rigtig god ide at sammenligne priser inden du booker. I dette prissammenligningsmodul sammenlignes priserne for Avis, Hertz, Alamo, Sixt, Budget, Dollar Car Rental, National og Europcar. Booker du gennem modulet, er der gratis afbestilling op til 48 timer før afhentning. Det vil sige, at hvis du skulle finde et bedre tilbud, så afbestiller du bare – kvit og frit. Derudover er der ingen kreditkortgebyrer, og der er rigtig mange afhentningssteder over hele USA.

Læs også mine 7 gode tips til billeje i USA her.

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close