Nationalparker

Petrified Forest National Park

Petrified Forest National Park i Arizona er kendt for sine mange forstenede træ, der er omkring 225 millioner år gamle. Det har været en nationalpark siden 1962.

Petrified Forest National Park er på 378 km2, og har omkring 650.000 besøgende om året. Højsæsonen er sommermånederne, som samtidig er regnsæsonen. I perioden marts-oktober er blomsterne i fuldt flor, men et besøg i efteråret kan også anbefales. Her er der færre besøgende, temperaturerne er mildere, og der er mindre nedbør.

nationalpark arizona

Ørken, bjerge og arkæologi

Det tager ca. en time at køre de 45 km igennem parken. Her kan man opleve farverige ørkenområder og flotte bjergområder. Dyrelivet består blandt andet af prærieulve, gaffelbukke og rødlos. Vil man opleve parken mere indgående end hvad man kan opleve på en køretur, så er der også rig mulighed for det. Der er flere forskellige vandrestier, og arkæologiske udgravningssteder i parken. Der er blandt andet mulighed for at se ruinerne af en 600 år gammel by, hvor der boede mere end 200 mennesker. Der er også steder, hvor man kan se petroglyffer fra folk, der levede i området mellem 650-2000 år siden. Rangers giver flere ture og demonstrationer rundt omkring i parken.

De forstenede træer, som parken er opkaldt efter, er primært en uddød nåletræsart, og til trods for bemandede vagttårne, hegn, varselsignaler og store bøder, bliver der i gennemsnit stjålet 12 tons forstenede træer hvert år.

petrified forest national park

Der er besøgscentre ved både nord- og sydindgangen. Nær parkens sydindgang er der et mindre museum, hvor man kan lære mere om nationalparken. Ved nordindgangen kan man aflægge et besøg på Painted Desert Inn, der i dag er et National Historic Landmark og fungerer som et museum og galleri.

Petrified Forest National Park ligger 1 time og 45 minutters kørsel fra Flagstaff og 3 timers kørsel fra Albuquerque.

Petrified Forest National Park
1 Park Road
Petrified Forest, Arizona 86028

https://www.nps.gov/pefo/index.htm

 

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close