AttraktionerSeværdigheder

Art Deco Welcome Center

Pastelfarvet art deco arkitektur

South Beach bydelen i Miami er for mange lig med pastelfarvet art deco arkitektur, og det er da også her, man finder verdens største koncentration af bygninger i art deco stil. Årsagen til det koncentrerede antal af bygninger i samme byggestil skal findes i en tragisk hændelse.

En ødelæggende orkan

I september 1926 blev South Beach i Miami ramt af en slem orkan. Store dele af byen blev ødelagt og over 400 personer blev dræbt. Bydelen skulle genopbygges, og over de næste 20 år var der ét stort byggeboom. Byggestilen blev hovedsageligt tidens helt nye moderne art deco stil, som lige var blevet introduceret på verdensudstillingen i Paris i 1925. I alt er der ca. 1000 bygninger i art deco stil i South Beach.

art deco miami

Fredet området

I 60-70’erne begyndte mange at opfatte art deco bygningerne og stilen som kitschede, og der var snak om at de skulle rives ned. En gruppe lokale aktivister var meget i mod dette og begyndte arbejdet for at få fredet bygningerne. Det lykkedes og i dag er arkitekturen i den grad Miamis kendetegn.

miami art deco

Art Deco Welcome Center

Den 2 km lange Ocean Drive, der er Miamis mest berømte vejstrækning, er der hvor man finder de mest berømte af bygningerne. Det er også på Ocean Drive at man i et gammelt livreddercenter finder Art Deco Welcome Center. Centeret fungerer som en turistinformation for Miami South Beachs mange turister. I 2014 åbnede centeret også et Art Deco Museum i bygningen. Foruden skiftende særudstillinger, fortæller museet om områdets udvikling og arkitektur. Derudover er der en souvenirbutik.
Der afholdes flere guidede ture rundt i området, som alle starter ved Welcome Center. Hver dag kl. 10.30 (og torsdag kl. 18.30), kan man komme med på den populære Art Deco Walking Tour. Her kommer man rundt og ser nogle af de mest ikoniske bygninger. En tur varer 90 minutter og koster $25.

Art Deco Welcome Center
1001 Ocean Drive
Miami Beach, Florida

https://www.artdecowelcomecenter.com/

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close