AttraktionerRute

Road to Hana

Verdens smukkeste køretur

På øen Maui, der er den andenstørste ø af Hawaii øerne, finder man Hana Highway. Hana Highway bliver ofte omtalt som en af verdens smukkeste køreture, og det er bestemt ikke uden grund. Hana Highway, der også bliver kaldt ’The Road to Hana’, har den mest eminente udsigt. Hvis man ikke bliver svimmel af den smukke natur, så bliver man det sikkert af de 59 broer og 617 hårnålesving man skal køre igennem. – Og det er kun på udturen. Man skal igennem det hele på vej hjem igen.

hårnålesving road to hana

Som på så meget andet, så passer formuleringen ’det er ikke destinationen, men turen derhen’ perfekt her. Byen Hana er ikke i sig selv noget særligt, det er selve køreturen derhen, der er oplevelsen. Selvom ”The Road to Hana” ikke er den længste rute, er oplevelserne, der venter langs vejen, så komprimeret, at man ikke kommer til at mangle noget at se.

Tropisk klima

Det kan være en både våd og blæsende oplevelse at køre ruten, der forbinder de to byer Kahului og Hana. Mauis tropiske klima gør, at der er mange vandfald, og når man kører turen på Mauis nordøstlige side, kører man med bjerget og den frodige, grønne regnskov på den ene side, og Stillehavet på den anden. Der er derfor ikke noget at sige til, at der findes utallige gode udsigtsposter.
Langs ruten er der markeret med skilte, hvor mange mil man har kørt af strækningen. Skiltene fungerer også som markører for, hvor man finder de mange stops på ruten. Det er dog langt fra alle skilte, der er placeret særlig tydeligt, så man skal holde godt øje. Stoppene kan være alt fra gode udsigtsposter, bambusjungler, fantastiske vandfald, unikke blomster og små madboder langs vejen. Man kan ikke stoppe ved dem alle, så udvælg nogle stykker og sørg for tid til et par impulsive stop rundt omkring.

hana maui

Kom tidligt afsted

Ruten er ca. 100 km lang, men man skal beregne 3-5 timers køretid per vej. For det første må man max køre 40 km/t, og for det andet er der flere steder kun ét spor. Derudover skal man regne med at man ikke er den eneste, der er kommet på den gode idé at køre ruten, så der kan godt være en del trafik på vejen. Det gælder derfor om at komme tidligt afsted, så man kan komme frem og tilbage inden det bliver mørkt. Alternativt kan man booke en overnatning i Hana, og køre hjemturen den efterfølgende dag. (Reklamelink: Fantastisk hotel i Hana). På grund af de mange hårnålesving og det skiftende klima frarådes det at køre strækningen, efter solen er gået ned.

Er man på Maui er et roadtrip på ”The Road to Hana” et absolut must!

Har man ikke mod på at køre strækningen selv, findes der også utallige gode busture man kan tage på. Her kan man overlade kørslen til chaufføren så man selv kan nøjes med bare at nyde den smukke udsigt.
Reklame: Find flere forskellige “Road to Hana”-ture her.

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close