MuseerSeværdigheder

Alcatraz

Pelikan-øen

To kilometer ud for San Fransiscos kyst ligger øen Alcatraz.
I en lang periode var øen Miwok-indianernes territorium. De mente øen var besat af onde ånder, og de brugte den derfor som straf ved at sende forbryderiske stammemedlemmer derhen.
I 1769 kom de første europæere til øen. De var fra Spanien, og navngav øen ’Isla de los Alcatraces’ – som betyder ’Pelikan-øen’. Ikke så mærkeligt endda, eftersom øen var tilholdssted for et stort antal pelikaner.
I 1848 kom Californien under amerikansk eje, og det inkluderede også Alcatraz. Det amerikanske militær begyndte straks at bygge et fort på toppen af øen, og indtil 1934 blev øen benyttet af det amerikanske militær. Herefter overgik fængslet fra hæren til FBI, da man, på grund af gangsterkrigen, stod med en akut mangel på et superfængsel.

alcatraz oppefra

Et barskt fængsel

Alcatraz var et af USA’s bedst bevogtede fængsler, og de indsatte bestod hovedsageligt af bankrøvere og mordere.

Alcatraz var et barskt fængsel. Udover mad, tøj, læ og lægehjælp havde fangerne ingen rettigheder. Der var mildt sagt mere fokus på at sikre, at fangerne blev i deres celler, end der var på rehabilitering. En af de mere berygtede fanger, var gangsterbossen Al Capone, der på Alcatraz gik under navnet ’fange nummer 85’.

Med tiden blev fængslet for dyrt at vedligeholde, og i 1963 blev det officielt nedlagt, og alle fangerne blev sendt til andre fængsler. Efter lidt diskussion frem og tilbage, om hvem der skulle overtage Alcatraz, ejes stedet nu af National Park Service, der har gjort øen til en nationalpark, hvor fugle og planter lever og vokser frit.

Besøg Alcatraz

Når man skal besøge Alcatraz, skal man med en båd fra Pier 33. Efter en sejltur på ca. 15 minutter kan man gå i land på øen. Fra båden går man samme rute som fangerne gjorde ved ankomst til fængslet. Audioguide, der er inkluderet i prisen, giver et rigtig godt og indlevende indblik i det barske fængselsmiljø. Audioguiden er indtalt af tidligere fanger, og man får en god fornemmelse af, hvor benhårdt det har været at være indsat her.

Udover rundvisningen i fængslet, kan man gå rundt på selve øen, se en udstilling om livet på Alcatraz eller besøge museumsbutikken.
På sejlturen frem og tilbage får man også et god udsyn over San Fransisco.

alcatraz celle

Book i god tid

Billetter skal købes i god tid på https://www.alcatrazcruises.com/. Billetter bliver frigivet 90 dage i forvejen, og bliver hurtigt udsolgt.

Tip!: Giv ikke op, hvis det ikke lykkedes at få fat i billetter.
Der er 3 måde at komme omkring det på:
1. Hver dag sættes der et begrænset antal billetter til salg, så man kan få fat i ved fremmøde. Man kan ikke få billetter til andre end en selv, og man skal tidligt op, da køen som regel er lang.
2. Bliv ved med at tjekke hjemmesiden med billetterne regelmæssigt. Det sker, at de kommer aflysningerne, og så sættes billetterne til salg igen.
3. Der findes firmaer, der sælger kombinationsture, hvor det er muligt at købe en tur til Alcatraz og en anden tur i én kombi-billet. Fx en hop-on-hop-off bus billet samt en tur til Alcatraz. På den måde kommer man til at betale lidt mere for turen til Alcatraz, men slipper for at stå flere timer i kø en tidlig morgen.

Afsæt minimum 3 timer til turen!

alcatraz i taage

Alcatraz Cruises
Pier 33
The Embarcadero
San Francisco, California 94133

https://www.alcatrazcruises.com/

Husk der er mange penge at spare med et San Francisco CityPass

San Francisco_728x90

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close