NationalparkerUSA rejsetips

5 oversete nationalparker i USA

Der er 60 nationalparker i USA. Tilsammen dækker de et areal, der er fem gange større end Danmark. Her er alt fra sneklædte bjergtoppe til tropiske regnskove. Hvert år bliver parkerne tilsammen besøgt af over 84 millioner gæster. De 10 mest populære nationalparker står for halvdelen af alle besøgene. Det er blandt andet parker som Yosemite, Yellowstone og Grand Canyon, der tiltrækker de mange turister. Med så mange nationalparker vil der altid være nogen, der, ufortjent, bliver overset i mængden,
Her er et bud på 5 oversete nationalparker i USA, du ikke må snyde dig selv for.

1. Mammoth Cave National Park, Kentucky

En af de mere oversete nationalparker finder man i Kentucky. Her ligger Mammoth Cave National Park, som har verdens længste grottesystem med 642 km udforskede gange. Her er der noget at udforske for både store og små. Hvert år besøges nationalparken af 2 millioner mennesker, hvoraf 500.000 besøger den, efter sigende hjemsøgte, grotte. På de mange guidede ture i grotterne kan man både blive klogere på grottens historie, dyreliv og geologi.

mammoth cave

Turen til de imponerende grotter med de smukke stalaktitter, kan med fordel kombineres med camping i den omkringliggende natur, hvor der desuden er mulighed for både ridning, kajakroning, hiking og meget mere.

https://www.nps.gov/maca/index.htm

2. Dry Tortugas National Park, Florida

Vest for Florida Keys, ligger den oversete øgruppe ’Dry Tortugas National Park’ bestående af 7 øer. Her finder man blandt andet det spektakulære Fort Jefferson, der er kendt for at have huset Abraham Lincolns mordere. Fortet er ikke bare USA’s tredjestørste fort, men også det største murstensbyggeri på den vestlige halvkugle.

dry tortugas

For at komme til Dry Tortugas kan man tage en af de daglige færger, der sejler fra Key West. Alternativt kan man benytte sig af vandflyver eller privat yacht. De fleste besøgende vælger at tage en halvdagstur, hvor man både kan nå en guidet tour på fortet, frokost på færgen og snorkling i det omkringliggende koralrev. Dry Tortugas National Park byder desuden på 300 forskellige fuglearter, skibsvrag og gode muligheder for sportsfiskeri. Skulle du føle dig eventyrlysten så er det også muligt at campere på stranden, under den åbne nattehimmel.

https://www.nps.gov/drto/index.htm

3. Great Sand Dunes, Colorado

Nær Rocky Mountains finder man USA’s svar på Råbjerg Mile, hvis Råbjerg Mile vel at mærke var 170 gange større. Great Sand Dunes i Colorado dækker nemlig et areal på 340 km2, og indeholder Nordamerikas højeste sandklitter med en højde på op til 230 meter. De høje klitter indbyder til at man sandboarder eller kælker på dem, og har man ikke selv medbragt board eller kælk, så kan disse lejes i parken.

Great Sand Dunes

Om sommeren er det muligt at tage på ’stranden’ i sandklitterne, da vandet fra de omkringliggende bjerge samler sig i Medano Creek. Kombinationen af sandet og vandet skaber en naturlig vandrutsjebane, som gør det muligt både at wakeboarde eller glide nedad bækken i badering.

Great Sand Dunes er i sandhed et besøg værd, både for alle mulighederne i sandet, men også for de smukke grønne omgivelser, der står i stor kontrast til sandmilen.

https://www.nps.gov/grsa/index.htm

4. Great Basin National Park, Nevada

Nevada har langt mere at byde på end blot ørken og kasinoer i Las Vegas. Great Basin National Park er måske USA’s mindst kendte nationalpark, og uden tvivl den mest afsidesliggende. For at komme hertil går turen igennem ørkenen på, den ensomste vej i USA, Route 50.

great basin nationalpark

Mange besøgende kommer til parken for at se verdens ældste træsort, de 5.000 år gamle balfourianae-fyrretræer. Derudover er en anden hovedattraktion de guidede ture ned i stalaktitgrotterne Lehman Caves. I parken er der også gode muligheder for både at campere, fiske og vandre, særligt det 2.300 meter høje bjerg Wheeler Peak er populært blandt vandrere.

Stjernekiggeri i Great Basin National Park har helt optimale forhold, da parken ligger så langt ude i ingenting, at nationalparken siges at være et af USA’s mørkeste steder.

https://www.nps.gov/grba/index.htm

5. Lassen Volcanic National Park, Californien

Som navnet måske antyder, så er Lassen Volcanic National Park et naturområde med aktive vulkaner og varme kilder. Nationalparken er opkaldt efter den danske pioner Peter Lassen.

lassen vulcanic

I Lassen Volcanic National Park findes 4 forskellige typer vulkaner. Hovedattraktionen er den aktive vulkan Lassen Peak, som er verdens største vulkan af sin type. Det er dog ikke kun vulkaner og varme kilder man kan opleve i Lassen Volcanic. Om vinteren kan man stå på langrend og tage på sneskovandring, mens man om sommeren både kan vandre på de 240 km vandrestier, klatre og sejle i kajak.

Rejser man i højsæsonen og vil man gerne undgå de store menneskemængder, så er Lassen Volcanic National Park et godt alternativ i Californien til de mere besøgte Yosemite og Death Valley nationalparker.

https://www.nps.gov/lavo/index.htm

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close