Museer

De 5 bedste Route 66 museer

En af verdens måske mest kendte landeveje er Route 66 i USA. I dag er det ikke længere muligt at køre hele den oprindelige rute, men ruten er forblevet et ikonisk symbol på den amerikanske frihed. I 1990 erklærede staten Missouri Route 66 som en State Historic Route, og i løbet af 1990’erne opstod forskellige Route 66 foreninger, der ville bevare historien om den berømte landevej. I samme periode blev der også bygget flere museer tilegnet landevejen. Her er et bud på 5 af de bedste Route 66 museer.

1. Oklahoma Route 66 Museum

Oklahoma Route 66 Museum ligger i byen Clinton og åbnede i 1995. Museet fortæller historien om transport i staten helt tilbage fra indianerstier, til jernbanespor og til anlagte veje som Route 66. Man får historien om de ideer, visioner og myter, der opstod omkring Route 66, og museet fortæller også om de drømme og den arbejdskraft, der skulle til for at gøre vejen en realitet. Museet har både en fast udstilling og skiftende særudstillinger. Museet har udover mange fine genstande, historiske biler og dokumenter også mange lydinstallationer, der gør oplevelsen til noget helt særligt. Man kan blandt andet høre lyden af de store lastbiler, der kom susende på vejen, og lyden fra en amerikansk 50’er diner.

Museet har også en stor souvenirbutik. Det koster $7 i entré at besøge museet.

Oklahoma Route 66 Museum
2229 W Gary Blvd
Clinton, Oklahoma 73601

http://www.okhistory.org/sites/route66.php

2. National Route 66 Museum

National Route 66 Museum ligger kun 30 minutters kørsel fra Oklahoma Route 66 Museum, men hvor sidstnævnte museum primært omhandler Oklahoma strækningen, fortæller National Route 66 Museum om hele ruten gennem 8 stater fra Illinois til Californien.

Museets omdrejningspunkt er de personer der boede, arbejdede og rejste på landevejen, og ved hjælp af lydinstallationer fortælles historierne af personer selv.
De flotte udstillinger fortæller blandt andet om de mest populære Route 66 attraktioner, der var med til at gøre landevejen så populær. Ved hjælp af en interaktiv tur i en lyserød Cadillac fra 1955 kan man selv få en fornemmelse for, hvordan det var at køre den originale rute. Der er generelt mange interaktive oplevelser på museet, der udover rigtig mange originale genstande og historiske dokumenter også har en stor souvenirbutik.

Museet er også indehaver af det største Route 66 skilt, som står på grunden foran museet og sørger for at ingen overser stedet.
National Route 66 Museum er en del af et større museumskompleks i Elk City. Det koster $5 i entré.

National Route 66 Museum
2717 W 3rd Street
Elk City, Oklahoma 73644

http://visitelkcity.com/museums.aspx

3. Historic Route 66 Museum

Historic Route 66 Museum fortæller historien om, hvordan Route 66 var en kendt og benyttet vej længe inden den blev til den ikoniske Route 66. Museet fortæller i en kronologisk opbygning, hvordan vejen var en meget benyttet rute af indianerne, for senere hen at blive benyttet af nybyggere, og siden at blive til den Route 66 vi kender, der blev en yndet rute for nationale og internationale turister. Det betyder også at museet har genstande, der går en del længere tilbage end 1950’erne, som ellers er den tid der oftest associeres med Route 66. Museet har foruden fotografier og dokumenter også store interiøropstillinger med genstande, der relaterer sig til ruten.

Museet ligger i en flot historisk bygning, der engang var et elværk. Det koster $4 i entré at besøge museet.

Historic Route 66 Museum
Powerhouse Visitor Center
120 W. Andy Devine Ave.
Kingman, Arizona 86401

http://route66museum.net/

4. Route 66 Mother Road Museum

Route 66 Mother Road Museum er bare ét af to Route 66 museer beliggende i Californien. Museet åbnede i 2000, og har mange historiske biler, skilte, fotografier, og genstande fra Route 66’s storhedsdage. Udover museets faste udstilling, der blandt andet fortæller om etableringen af landevejen, amerikansk bilhistorie og populære Route 66 attraktioner, er der også skiftende særudstillinger. Museet har også en stor museumsbutik med alle tænkelige Route 66 souvenirs.

Museer har gratis adgang. Er man også interesseret i jernbanehistorie så kan man i samme ombæring også besøge Western America Railroad Museum, der ligger i samme bygning.

Route 66 Mother Road Museum
681 N 1st Ave
Barstow, California 92311

http://www.route66museum.org/

5. The California Route 66 Museum

Kun en halv times kørsel fra Route 66 ”Mother Road” Museum ligger California Route 66 Museum. Museet, der ligger i Victorville, åbnede i 1995, og omhandler hovedsageligt den vestligste del af landevejen. Museet har udover en stor samling originale genstande også flere gode ’photo oppourtunities’, hvor man kan tage billeder i en rigtig amerikansk 50’er diner, en 1917 Model T Ford eller en hippie VW bus.

Museets frivillige værter ved en hel del om Route 66, og de deler meget gerne ud af deres viden. Museet har derudover et bibliotek og en museumsbutik med en masse Route 66 souvenirs. Museet har gratis adgang, men en mindre donation er velset.

Museet ligger omkring 1.5 times kørsel fra Los Angeles.

The California Route 66 Museum
16825 South D Street
Victorville, Californien 92395

http://califrt66museum.org/

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close