I fodsporene på

I fodsporene på: Martin Luther King Jr.

Martin Luther King Jr. var frontfigur for den amerikanske borgerrettighedsbevægelse i 1960’erne. Her stod han i spidsen for en række demonstrationer, der havde fokus på raceadskillelse og de sortes manglende borgerrettigheder. Martin Luther King Jr. blev især kendt for sine store taler og hans insisteren på at benytte sig af ikke voldelig modstand. I 1963 ledte han marchen i Washington, hvor han gav sin berømte ”I have a Dream” tale på trapperne af Lincoln Memorial.
Martin Luther King Jr. blev på tragisk vis myrdet i 1968, men hans store arbejde og eftermæle lever videre.

Martin Luther King Jr

I 1983 indførte Ronald Reagan en helligdag til ære for Martin Luther King Jr. Den ligger den tredje mandag i januar, og bliver holdt i alle stater.
Her er et bud på fem steder i USA du kan besøge, hvis du vil gå i fodsporene på Martin Luther King Jr:

Barndomshjem og fødested, Atlanta, Georgia

martin luther king hjem

I Atlanta, Georgia er det muligt at besøge stedet, hvor Martin Luther King Jr. blev født og boede de første 12 år af sit liv. Hjemmet er møbleret med de originale møbler, i nogen tilfælde replika, og personlige genstande. Man får en god fornemmelse af, hvordan livet var for en ung Martin Luther King Jr.
Man kan kun besøge hjemmet ved at deltage i en rundvisning. Rundvisningen er gratis og varer omkring en halv time. Da der kan være rigtig mange mennesker, og op til flere times ventetid for at komme på rundvisning, er det en god idé at komme så tidligt som muligt og gerne søndag morgen. Man kan kun tilmelde sig en rundvisning ved at møde op på dagen, og tilmelding sker efter først-til-mølle princippet. Tilmelding sker i Visitor Center.

Martin Luther King Jr. barndomshjem og fødested
501 Auburn Ave NE
Atlanta, Georgia 30312

https://www.nps.gov/malu/planyourvisit/birth_home_tours.htm

Martin Luther King, Jr. National Historic Site, Visitor Center, Atlanta, Georgia

mlk visitor center

I Visitor Center i Martin Luther King, Jr. National Historic Site ligger et museum. Her kan man lære mere om Martin Luther King Jr.’s liv, arbejde og tid som frontfigur for borgerrettighedsbevægelsen. Museet fortæller om borgerrettighedsbevægelsen, og den rolle Martin Luther King Jr.’s spillede i den. På museet kan man se Kings nobelpris og andre personlige effekter. Et besøg på museet tager typisk omkring 1-2 timer.

Martin Luther King, Jr. National Historic Site
Visitor Center
450 Auburn Ave NE
Atlanta, Georgia 30312.

https://www.nps.gov/malu/planyourvisit/visitor_center.htm

Lorraine Motel, Memphis, Tennessee

Torsdag den 4. April 1968 boede Martin Luther King Jr. i værelse nummer 306 på Lorraine Motel i Memphis. Lidt over klokken 18 gik han ud på balkonen, hvor han blev ramt af skud. En time senere blev han erklæret død. Der blev efterfølgende erklæret landesorg i hele USA.

lorraine motel

Værelse 306 og det tilstødende værelse 307 på Lorraine Motel blev afspærret og bevaret som de var. Man ønskede at bevare dem som et mindested for Martin Luther King Jr. Senere blev de en del af National Civil Rights Museum, der er bygget op rundt om motellet. Her kan man altså både se rummet og altanen, hvor Martin Luther King Jr. på tragisk vis endte sine dage, mens man kan blive klogere på hele borgerrettighedsbevægelsen i det tilstødende museum.

The Lorraine Motel
National Civil Rights Museum
450 Mulberry St
Memphis, TN 38103

https://www.civilrightsmuseum.org/

Gravsted og Eternity Flame, Atlanta, Georgia

martin luther king grav

Både Martin Luther King Jr. og hans kone Coretta ligger begravet i Martin Luther King Jr. National Historical Park, Atlanta, Georgia. Begravelsen af Martin Luther King Jr. fandt sted i den nærliggende Ebenezer Baptist Church, hvor han også var blevet døbt og en overrække fungerede som pastor. Foran gravstedet brænder en evig flamme, der symboliserer det fortsatte arbejde med at nå drømmen om en verden med fred, retfærdighed og lighed for alle.

Martin Luther King Jr. gravsted
450 Auburn Avenue Northeast
Atlanta, Georgia 30312

Martin Luther King Jr. Memorial, Washington DC

mlk memorial

Martin Luther King, Jr. Memorial er et mindesmærke i Washington D.C. Mindesmærket blev åbnet 22. august 2011. Mindesmærket består af en over 9 meter høj statue af King, der er hugget ind i stenen Stone of Hope. I stenen er også indhugget 14 citater fra Martin Luther King Jr.’s taler.

Martin Luther King Jr. Memorial
1964 Independence Ave SW
Washington, Washington DC 20024

https://www.nps.gov/mlkm/index.htm

Tags

Lignende artikler

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close