Vejside attraktioner

Blue Whale of Catoosa

Route 66 hval

En af de mest genkendelige seværdigheder langs Route 66 er en 25 meter kæmpe blåhval. Blue Whale of Catoosa ligger i byen Catoosa i Oklahoma. Hvalen blev bygget af Hugh Davis i starten af 1970’erne, og foræret til konen Zelta, der samlede på hvalfigurer. Gaven var en bryllupsgave i anledning af parrets 34. bryllupsdag.

Åben for offentligheden

Hvalen blev placeret i en lille dam, som familien brugte til at bade og svømme i. Efter hvalen kom til, var det dog ikke længere kun familien, der benyttede dammen. Lokale og forbirejsende kom nu også for at bade ved den sjove Route 66 hval. Hugh Davis tilførte derfor tonsvis af sand til området, byggede nogle picnicborde, hyrede nogle livreddere, og åbnede stedet for offentligheden.

Tæt på at uddø

I 1988 var det ikke længere muligt for Davis at vedligeholde stedet, og det blev igen lukket for offentligheden. Davis døde i 1990, og den lille park begyndte at falde fra hinanden.
I 1995 satte Hugh Davis’ søn og en gruppe lokale frivillige sig for at redde hvalen. Det lykkedes. Hvalen blev restaureret og malet med den originale blå farve. I dag er det derfor atter muligt at besøge den populære hval og picnicområdet, selvom man ikke længere kan svømme i området.

Hvalen ligger 20 minutters kørsel fra Tulsa.

Blue Whale of Catoosa
2600 Route 66
Catoosa, Oklahoma 74015

http://www.bluewhaleroute66.com/

Læs om de 5 bedste Route 66 museer her.

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close