Vejside attraktioner

Welcome to Fabulous Las Vegas skiltet

Berømt skilt

Et af de mest ikoniske skilte i USA er Welcome to Fabulous Las Vegas skiltet. Skiltet, der blev tegnet af Betty Willis, blev rejst i 1959, og er faktisk beliggende 6,5 km syd for Las Vegas’ bygrænse. Skiltet er 7,6 meter højt og blev i 2013 erklæret som et State Historic Place.

En gave til byen

Betty Willis fraskrev sig rettighederne til skiltets design, og gav designet til byen som en gave. Dette er nok en af de væsentligste årsager til at skiltet er blevet så kendt. For på den måde kunne skiltet gengives på alverdens souvenirs uden, der skulle betales royalties. Betty Willis ville have været en meget rig dame i dag, hvis hun havde fået betaling for hver gang et billede af skiltet var blevet brugt.

Bogstaverne, der former ordet ‘welcome’, er omringet af hvide neon cirkler. Disse cirkler skal repræsentere sølvmønter, da Nevadas kælenavn er “The Silver State”.

Bedre tilgang

Tidligere kunne det godt være lidt risikabelt at tage et billede foran skiltet, da der hverken var et sted at parkere eller et sted at krydse Las Vegas Boulevard for at komme hen til skiltet. I 2008 besluttede bystyret derfor at gøre noget ved dette, og en mindre parkeringsplads og fortov blev anlagt. Det er derfor blevet mere sikkert og nemt at komme hen til skiltet. Parkeringspladsen er siden blevet udvidet to gange.

Welcome to Fabulous Las Vegas Nevada Sign
5200 S Las Vegas Blvd
Las Vegas, Nevada 89119

Husk du får OplevUSA.dk’s Las Vegas guide i gave, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.
Tilmeld dig her, og få guiden i din indbakke med det samme.

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close