AttraktionerSeværdigheder

Hollywood-skiltet

Midlertidigt reklameskilt

I dag er Hollywood-skiltet et verdensberømt symbol på filmbyen og stjernedrømme, men det var oprindeligt kun beregnet som et midlertidigt reklameskilt.
I 1923 da Harry Chandler skulle reklamere for det nye boligkvarter ”Hollywoodland” i Los Angeles, valgte han at opføre et gigantisk reklameskilt. Skiltet, der bestod af kæmpestore bogstaver, blev oplyst af 4.000 elektriske pærer, og blev opsat i områdets bjergskråning. Det var intentionen at skiltet skulle stå i halvandet år, men det blev ret hurtigt et berømt og vellidt skilt, og man besluttede at lade skiltet stå.

Fra 13 til 9 bogstaver

I 1944 blev Hollywood-skiltet offentlig ejendom, og i forbindelse med en renovering fjernede man de sidste fire bogstaver, L-A-N-D, så der – som i dag – blot står Hollywood. Skiltet referer nu til hele bydelen og ikke blot det boligkvarter, det oprindeligt reklamerede for. Da der ikke var nogen, der ville stå for omkostningerne for at lyse skiltet op, blev dette også fjernet.

hollywood skilt

Fredet område

Tidligere var bogstaverne lavet af træ, men i dag er de ni bogstaver støbt i beton og lavet af solidt stål. De er hver især 15 meter høje og otte til ti meter brede. Hele området omkring skiltet er kameraovervåget.
I løbet af årene har bogstaverne flere gange været truet. Senest da køberne af grunden foran skiltet, forlangte 70 millioner for ikke at bygge boliger foran skiltet. I dag ejes hele området under og omkring Hollywood-skiltet af byen Los Angeles, og er derfor fredet.

Se skiltet

Det er mange steder i LA, hvorfra man kan få et godt udsyn til skiltet, men efter en ung skuespillerindes selvmord i 1932, hvor hun kravlede op på H’et og sprang ned, har det ikke været tilladt at komme helt hen til bogstaverne. Tættest på skiltet kommer man, hvis man tager en guidet ridetur i Griffith Park, men det er også utallige andre måder at se det ikoniske skilt på.

Læs mere på https://hollywoodsign.org/. Her kan du også finde de bedste hiking ruter til at komme tæt på skiltet.

Reklamelink: Her kan du booke ture til Hollywood-skiltet.

 

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close