AttraktionerVejside attraktioner

Spoonbridge and Cherry skulptur

I Minneapolis Sculpture Garden kan man opleve mere end 40 udendørs skulpturer. Mange af værkerne er lavet specielt til stedet, og det gælder også den efterhånden ikoniske ske og kirsebær skulptur Spoonbridge and Cherry.

Overdimensioneret ske

Skulpturen af den overdimensionerede ske og kirsebær blev opført i 1985-88 af kunstneren Claes Oldenburg og hans kone Coosje van Bruggen. Skulpturen er hovedværket i skulpturparken, der er blandt de største urbane skulpturparker i verden. Oldenburg er kendt for sine overdimensionerede værker. Skeen vejer 2600 kilo og kirsebæret omkring 550 kilo. Til at begynde med var det kunstneres idé, at der kun skulle være en ske, men da han synes, at skulpturen manglede noget legesygt over sig, fik konen den idé at tilføje kirsebærret. Kirsebærrets stilk fungerer som et lille springvand, hvor der bliver sprøjtet vand ned på skeen og i den lille sø.

spoonbridge and cherry

I dag er skulpturen meget vellidt i Minneapolis, og organisationen bag skulturparken estimerer, at over 90% af byens indbyggere har et billede af den. Skulpturen er i høj grad blevet et udbredt og populært symbol på Minneapolis.

Spoonbridge and Cherry
14357 Loring Greenway
Minneapolis, Minnesota 55403

https://walkerart.org/visit/garden

Skal du til Minnesota? Læs også artiklen om det store shoppingcenter Mall of America.

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close