Smagen af

Smagen af: Illinois – Græskartærte

Græskartærte

Omkring 85 % af alle de græskar der bliver spist i USA kommer fra Illinois. Så det kom måske ikke som den helt store overraskelse, da staten i 2015 valgte græskartærte som deres officielle tærte.
Græskar menes oprindeligt at komme fra Nord- og Centralamerika, så indianerne har kendt til at spise græskar i mange tusinde år. Da der kom nybyggere til, fik de græskar i gave af indianerne og indianerne lærte dem, hvordan græskar kunne bruges på forskellige måder i maden. Det har siden udviklet sig til også at inkludere græskartærter.
Græskartærter er for mange et symbol på høst, og bliver derfor oftest spist i efteråret og tidlig vinter. Den er også at finde på bordet til Thanksgiving hos langt de fleste amerikanere.

Her er en god og nem opskrift på græskartærte.

Opskrift – Græskartærte

Mørdej:

400 g hvedemel
1/4 tsk salt
115 g koldt smør
2 spsk iskoldt vand

Fyld:

100 g sukker
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk revet muskatnød
¼ tsk stødt nelliker
¼ tsk stødt ingefær
¼ tsk salt
150 g bagt græskar
2 ½ dl mælk
2 store æg +1 æggeblomme
1 æggehvide

Evt. flødeskum til servering

1. Først skal mørdejen laves. Hæld mel og salt i en skål. Tilsæt smør og ælt med fingrene til massen føles grynet. Tilsæt det iskolde vand lidt ad gangen. Saml dejen til en klump. Pak dejklumpen ind i husholdningsfilm og stil den på køl i minimum 30 minutter eller op til 2 dage.
2. Vask græskaret og skær det i stykker. Fjern alle kernerne og læg græskarstykkerne på en bageplade med skallen op. Bag græskarret i en ovn ved 175 grader i 1 time. Skrab kødet af skallerne, når de er kølet en smule af og blend det fint.
3. Bland sukker, krydderier og salt i en stor skål. Tilsæt den moste græskarmasse og mælken. Rør rundt. Pisk de 2 æg og æggeblommen godt sammen, og hæld langsomt i blandingen, mens der røres rundt. Pisk æggehviden godt og tilsæt forsigtigt blandingen.
4. Rul mørdejen ud på en let melet overflade så den til sidst måler ca. 25-30 cm i diameter. Læg forsigtigt dejen i en smurt tærteform på ca. 23 cm. Skær den overskydende dej væk, så der kun stikker ca. 1 cm over kanten.
5. Hæld fyldet på tærtedejen og bag i 45 minutter ved 220°, eller indtil fyldet bliver fast. Lad tærten køle helt af på en bagerist i ca. 1,5 time, eller stil tærten i køleskabet indtil den skal serveres. Server eventuelt med flødeskum.

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close