Sesamplanten kom først til USA med de afrikanske slaver, som spiste de små rå frø med mælk og sukker. I dag er sesamfrø et fast element i et hvert køkken i South Carolina.
Sesamkiks, som er en slags helt tynde småkager, er utrolig populære i Syden, og i særdeleshed South Carolina. Opskriften er over 100 år gammel, og man mente oprindeligt, at det bragte held at spise dem. Her er en opskrift så du kan lave dine egne lykkebringende sesamkiks.
Opskrift – sesamkiks
100g sesamfrø
150g hvedemel
¼ tsk. bagepulver
¼ tsk. Salt
170g blødt smør
210g brun farin
1 stort æg
1 tsk. Vaniljeekstrakt
- Varm ovnen til 180°.
- Rist sesamfrøene i ovnen i ca. 10 minutter. Rør rundt engang i mellem, indtil de er gyldenbrune. Lad dem køle af.
- Sigt mel, bagepulver og salt i en skål.
- Pisk smør og sukker sammen indtil det er cremet og let. Tilsæt det piskede æg. Rør melblandingen i. Tilsæt sesamfrøene og vaniljeekstrakt, og rør til dejen har samlet sig.
- Kom dejen på bagepladerne i ½ teskefulde portioner. Sørg for at der er minimum 5 cm imellem dem. Bag i 5-6 minutter, indtil kanterne bliver brune. Lad dem køle af 1-2 minutter inden du flytter dem over på en rist. Brug en paletkniv.
Serverer kiksene mens de er varme eller ved stuetemperatur. De kan holde sig i en uge i lufttæt beholder.