I fodsporene påMuseer

I fodsporene på: John Deere

Den klistrede præriejord

Den amerikanske virksomhed John Deere, blev grundlagt i 1837 og fik sit navn efter grundlæggeren. John Deere var en anerkendt smed fra Vermont, der i 1836 flyttede til lllinois og åbnede en butik. Her i Midtvesten så han, hvordan landmændene havde problemer med, at præriejorden klistrede sig fast til jernplovene, og dermed besværliggjorde arbejdet med at plove markerne. Fast besluttet på at finde en løsning udviklede John Deere i 1837 en plov lavet i ekstremt glatpoleret jern, hvor jorden gled af. Ploven blev meget populær, og virksomheden voksede hurtigt. I dag er virksomheden en af verdens største producenter af jordbrugsmaskiner, entreprenørmaskiner, dieselmotorer og lign.

Den globale hjort

John Deere døde i 1896, men virksomheden blev ført videre af sønnen Charles Deere. Siden grundlæggelsen for 180 år siden har virksomheden kun haft otte direktører, hvoraf de første fem var fra familien Deere.
Virksomhedens logo med den springende hjort er et af de mest genkendelige logoer i USA, og brandet er for mange amerikanere et symbol på amerikanske værdier og kvalitet. I dag har virksomheden over 60.000 ansatte på verdensplan.
Gå i fodsporene på John Deere og besøg disse 5 steder:

1.  The John Deere Historic Site

Da John Deere i 1836 flyttede til Illinois, slog han sig ned i byen Grand Detour. I 1963 lykkedes det et arkæologisk hold at finde det præcise sted, hvor John Deere udviklede den plov, der skulle vise sig at være med til at åbne prærien op for dyrkelse af jorden og dermed også for beboelse. I dag kan man derfor opleve stedet, hvor han boede og havde sin smedeforretning.

På grunden har man opført en tro kopi af den originale smedeforretning, og man kan komme ind i Deere familiens hjem. Hjemmet, der blev bygget i 1836, giver et rigtig godt indblik i, hvordan livet så ud på prærien for mange af pionererne. Her kan man se, hvordan pionererne typisk lavede mad, gik i bad og brugte deres sparsomme fritid.
Der er også lavet en lille udstilling med nogle af de genstande det arkæologiske hold fandt under udgravningen.

Entré er $5 per person.

The John Deere Historic Site
8334 S. Clinton Street
Grand Detour (Dixon), Illinois 61021

https://www.deere.com/en/connect-with-john-deere/visit-john-deere/historic-site/

2. The John Deere Pavilion

I The John Deere Pavilion finder man verdens største landbrugsmuseum. Her kan man lære mere om historien bag John Deere og om landbrugets udvikling. Man har mulighed for at sætte sig ind i en spritny traktor, og finde ud af, hvordan de nuværende traktorer adskiller sig fra de første modeller. Der er også en simulator, så man kan få en livagtig fornemmelse af, hvordan det er at køre en traktor.

Museet har en stor børnezone, hvor børn kan prøve kræfter med mange forskellige aktiviteter. Der er en masse interaktive udstillinger, og det er muligt at få en personlig omvisning af en tidligere ansat. I udstillingen kan man også få en idé om, hvordan fremtidens traktorer vil fungere.
Der er gratis adgang til museet.

The John Deere Pavilion
1400 River Drive
Moline, Illinois 61265

https://www.deere.com/en/connect-with-john-deere/visit-john-deere/pavilion/

3.  The John Deere Tractor & Engine Museum

Er man vild med traktorer og motorer, er dette museum et must. Her kan man se en udstilling med John Deere traktorer, fra de allerførste modeller og frem til dem, der bliver solgt i dag. Museet ligger i den bygning, hvor den første John Deere traktorfabrik lå.

På dette historiske sted kan man lære mere om tiden, da man gik fra plov til traktor, se alle faserne i tilblivelsen af en traktor, og se mere om hvordan traktorere bliver brugt i dag.
Det koster $8 at besøge museet. For $2 ekstra kan man også komme med på en guidet rundvisning. Der er rundvisninger tirsdag-lørdag kl. 10.30 og 15.30.

The John Deere Tractor & Engine Museum
500 Westfield Avenue
Waterloo, Iowa 50701

https://www.deere.com/en/connect-with-john-deere/visit-john-deere/tractor-and-engine-museum/

4. Deere & Company World Headquarters

I 1848 flyttede John Deere sin virksomhed fra Grand Detour og 113 km sydvest til byen Moline. Lige siden har virksomheden haft hovedkvarter i byen. I 1868 skiftede virksomheden navn til Deere & Company.

I midten af 1950’erne var direktøren for Deere & Company under stort pres for at flytte hovedkvarteret til New York eller San Francisco. Han nægtede dog, og besluttede i stedet for, at der skulle bygges et nyt unikt hovedkvarter, der skulle fange essensen af virksomheden og dens medarbejderne. Den finske arkitekt Eero Saarinen blev hyret, og i 1964 stod det nye hovedkontor klart. Hovedkvarteret, der består af fire bygninger, har siden vundet adskillige priser for sin flotte arkitektur.

Deere & Company World Headquarters er åbent for besøgende, og det er gratis at komme ind. Udover selve bygningen kan man se en lille udstilling med et udvalg af maskiner, og en tredimensionel tidslinje over virksomhedens historie.

Deere & Company World Headquarters
One John Deere Place
Moline, Illinois 61265

https://www.deere.com/en/connect-with-john-deere/visit-john-deere/world-headquarters/

5. Besøg en John Deere fabrik

Hvis man gerne vil se, hvordan en John Deere traktor bliver til, kan man komme på fabriksbesøg. Her kan man se, hvordan en moderne produktionsfabrik fungerer, og hvordan John Deeres ansatte sørger for, at maskinerne holder den høje kvalitet, som virksomheden er kendt for.

Det er gratis at komme på fabriksbesøg, men der skal reserveres billetter i forvejen. Der er 6 fabrikker, hvoraf to er i Moline, lllinois.
Man skal være over 13 år for at komme på fabriksbesøg. Der er 1-3 daglige omvisninger og de tager omkring 1-1,5 time.
Billetter kan reserveres på hjemmesiden.

https://www.deere.com/en/connect-with-john-deere/visit-john-deere/factory-tours/

 

 

 

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close