Rejsebeskrivelser

Éndagstur til Philadelphia

I september var jeg på ferie i The Big Apple med min familie. Jeg havde fået anbefalet at tage en éndagstur til Philadelphia fra New York. Jeg er generelt fan af små éndags ture, så jeg overbeviste hurtigt min mand om, at vi skulle afsted. Sammen med os var også vores datter på 2 år.
Turen skulle være ret simpel. Vi skulle bare tage med et tog fra Penn Station i New York og direkte til Philadelphia. Turen ville tage omkring 1,5 time.

Flere toge

Det skulle hurtigt vise sig, at der findes flere togselskaber, der kører mellem New York og Philadelphia, og vi havde hverken valgt det hurtigste eller letteste. Vi skulle pludselig skifte tog, og i stedet for 1,5 time tog turen 3 timer. Heldigvis havde det været en nem nok tur, på trods af det hele, men jeg var da lidt irriteret over, at jeg ikke havde undersøgt det lidt bedre.

30th street

Fremme i Philadelphia

Da vi endelig ankom til 30th street stationen, var det et smukt syn, der mødte os. Det var en utrolig flot og indbydende bygning.
Så snart vi kom ud af stationen, ramte den høje luftfugtighed os med det samme. Vi krydsede vandet for at komme over til den historiske del af byen.

philadelphia skyline

Den sjette største by i USA

Philadelphia blev grundlagt i 1682, og er den sjette største by i USA. Philadelphia var oprindelig USA’s første hovedstad, og i 1776 blev USA’s uafhængighedserklæring underskrevet i byen. USA’s forfatning blev også udarbejdet Philadelphia, og det er da også USA’s uafhængighed, der er byens helt store omdrejningspunkt.

town hall

Stormagasin med højt til loftet

Efter 10 minutters gåtur, kom vi til byens gamle rådhus. Det var helt utrolig smukt. Bygningens nederste vægge skulle efter sigende være 6 meter tykke. Vi tog derefter nogle billeder foran den berømte LOVE skulptur, og bagefter blev det til et hurtigt besøg i stormagasinet Macy’s. Nok et af de smukkeste stormagasiner jeg har været i. Efter Macy’s bevægede vi os ned ad Market Street.
Læs mere om LOVE skulpturen her.

macy's philadelphia

Charmerende Philly

Vi fandt et frokoststed, hvor der var plads til, at vi kørte klapvognen med ind. Her fik vi en rigtig dejlig frokost, og der var en rigtig hyggelig stemning. Philadelphias charme voksede i den grad på os. Det var behageligt at gå rundt, og mængden af turister var, modsat New York, på et passende niveau.

kunst philly

Verdensberømt frihedssymbol

Efter frokosten bevægede vi os videre mod Liberty Bell, det verdenskendte frihedssymbol. Der var gratis adgang, men vi slap ikke for en tur igennem metaldetektoren. Vi gik hurtigt igennem hele plancheudstillingen, og hen til selve klokken. Vi tog et par hurtige billeder med den, og gik så ud igen. I betragtning af, at det er en af Philadelphias mest besøgte turistattraktioner, var der forbavsende få besøgende. Der var et ældre par, der tog billeder ved klokken, da vi kom, men ellers kunne vi bare gå direkte hen til den.
Læs mere om Liberty Bell her.

liberty bell

USA’s ældste beboede gade

Efter Liberty Bell gik vi ned til Elfreth’s Alley, der er USA’s ældste beboede gade. Den var så skøn, og jeg kunne virkelig mærke historiens vingesus, da vi gik der. Jeg forestillede mig naivt, hvor fin USA ville være, hvis man havde bevaret byerne, som de var dengang.

elfreths alley

Elfreth’s Alley er en meget lille gade, men vi brugte meget tid der, mens vi studerede husenes små detaljer. Enkelte steder kunne man gå ind i baggårdene også. Det var en rigtig god oplevelse og helt sikkert et af højdepunkterne for turen.
Læs mere om Elfreth’s Alley her.

elfreths alley museum

Skaberen af USA’s første flag

Vi var efterhånden blevet ret glade for Philadelphia, og selv for en bypige som mig, var det ret fantastisk med en pause fra New Yorks menneskemylder. Fra Elfreth’s Alley gik vi rundt om hjørnet hen til Betsy Ross House Museum. Ifølge en meget vedholdende myte skulle Betsy Ross være kvinden, der på bestilling fra George Washington, syede USA’s første flag.

betsy house museum

På museet kan man lære meget mere om både Betsy Ross og det amerikanske flag. Entréen var kun $5, og selvom vi på forhånd intet kendte til historien om Betsy Ross, var vi rigtig glade for, at vi gik ind. Vi fik set, hvordan arbejderklassen og middelklassen boede dengang, og vores datter elskede køkkenet i kælderen, hvor hun kunne lege. Alt i alt en rigtig fin oplevelse for et par dollars.
Læs mere om Betsy Ross House Museum her.

Turistbussen

Udenfor Betsy Ross House Museum valgte vi ret spontant at tage med en af de røde Hop on Hop off busser. Vi var efterhånden lidt trætte i benene, og kunne godt bruge at sidde lidt ned. Bussen tog os rundt i byen, hvor vi igen fik et super godt indtryk af Philadelphia. Vi kom forbi de famøse Rocky trapper og det nybyggede Museum of American Revolution. Omkring klokken 18 stod vi af ved stoppet, der lå tættest på togstationen, og begyndte vores hjemtur.

Så meget mere at se

Vi var begge enige om, at vi meget gerne vil tilbage til Philadelphia og være i længere tid. April skulle være den måned med lavest luftfugtighed, så det vil jo være oplagt med en tur i påsken.
Selvom vi slet ikke fik nok af Philadelphia på vores éndagstur, så vil vi helt sikkert anbefale andre at tage en tur fra Philadelphia til New York. Bare husk at tage det rigtige tog. 😉

Udover Museum of American Revolution vil vi på vores næste besøg meget gerne opleve det store foodmarket Reading Terminal Market, SugarHouse Casino, Eastern State Penitentiary, Please Touch Museum og meget meget mere.

Få mere inspiration hos Visit Philly & Discover PHL.

Reklamelink: Find hoteller i Philadelphia her.

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close