AttraktionerSeværdigheder

LOVE skulptur

Berømt vartegn

Philadelphias mest berømte vartegn er LOVE skulpturen af pop art kunstneren Robert Indiana. Skulpturen står i John F. Kennedy Plaza, også kaldet LOVE Park.

Ingen copyright

I 1964 havde Robert Indiana lavet et tryk med teksten LOVE på. Det skulle pryde årets julekort for MOMA. Det blev hurtigt et populært motiv og da Indiana valgte ikke at tage copyright på værket, kunne man hurtigt se det gengivet på alt fra skateboards til frimærker.

Tilbage til byen

I 1970 lavede Indiana værket til en skulptur, der i første omgang var udstillet på Indianapolis Museum of Art. I forbindelse med en stor kunstudstilling i 1976 lånte han i midlertidigt skulpturen til City of Philadelphia. Skulpturen blev voldsom populær, men da byen ikke kunne betalte de $45.000 som Indiana ville have for værket, tog han det tilbage i 1978. Philadelphias borgere var oprørte, og der var megen snak om hvordan man kunne få skulpturen tilbage til byen. En lokal forretningsmand endte med at købe værket for $35.000, og donerede herefter skulpturen til byen, hvor den har stået siden 1978.

Love Park

Synonym med Philadelphia

På trods af at designet bliver reproduceret og kopieret i ét væk, og der er over 50 LOVE skulpturer over hele verden, er skulpturen for rigtig mange stadig et synonym med byen Philadelphia.

Efter at have været væk i små to år, da LOVE skulpturen skulle restaureres og males tilbage til dets originale farver rød, grøn og lilla, kom den i februar 2018 tilbage til LOVE Park, hvor den hører til.

LOVE Sculpture
LOVE Park
16th Street and JFK Boulevard
Philadelphia, PA 19102, USA

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close