Vejside attraktioner

Sun-Maid Market

Rosinproduktion i over 100 år

Verdens største producent af rosiner og tørret frugt er den californiske virksomhed Sun-Maid, der har eksisteret siden 1912. Sun-Maid er en andelsforening bestående af 850 familielandbrug, der dyrker vindruer til rosinproduktion. De ligger alle i en radius af 160 km fra rosinfabrikken. Områdets middelhavsklima er perfekt til at dyrke vindruer, og derefter at tørre dem til rosiner. Vindruerne plukkes omkring august/september, og tørres derefter naturligt i solen i omkring 14 dage. Når rosinerne er færdige og pakket, sendes de ud til mere end 60 lande.

Sun-Maid er et af de mest kendte rosinmærker i verden. Hvert år producerer virksomheden mere end 91 millioner kg rosiner. Udover rosiner producerer Sun-Maid også andre typer af tørret frugt som eksempelvis figner, dadler, blommer og abrikoser. Sun-Maid er især kendt for Sun-Maid pigen, der er afbilledet på emballagen.

Besøg hovedkvarteret og se verdens største rosinpakke

Sun-Maids hovedkvarter ligger i Kingsburg. Her kan man besøge virksomhedens souvenirbutik. Det er desværre ikke længere muligt at komme på fabriksbesøg.
I butikken kan man købe alle mulige og umulige rosin varianter, og Sun-Maid merchandise. Her er f.eks muligt at købe rosiner dyppet i salt karamel eller rosinsyltetøj. Man kan endda købe en rød kyse, som den Sun-Maid pigen har på. Det er også muligt at lære en lille smule om virksomhedens historie. Man kan blandt andet se en lille film om rosinproduktionen, og der er enkelte montrer med gamle rosinæsker og billeder. Udenfor står verdens største rosinpakke. Den er 3,6 meter høj og kan indeholde 7,5 ton rosiner.

Sun-Maid Market ligger 20 minutters kørsel fra Fresno og 1,5 times kørsel fra Yosemite National Park og Bakersfield.

Sun-Maid Market
13525 S. Bethel Avenue
Kingsburg, CA 93631

https://market.sunmaid.com/index.php?dispatch=pages.view&page_id=7

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close