Smagen af

Smagen af: Texas – Pecan Pie

Pecan Pie

Pekannødder stammer fra USA og var oprindeligt en vigtig bestanddel af indianernes kost. I dag kommer over 90 % af verdens pekannødder fra USA, og omkring 20 % af dem bliver produceret i Texas. Pekannødder er derfor en vigtig del af Texas’ økonomi og identitet.

I 2013 blev pecan pie deklareret som den officielle tærte i Texas. Pekantræet havde været statens officielle træ siden 1919, mens statens officielle nød er en pekannød. Det er derfor ikke underligt, at for mange er pekannødder synonym med Texas. Her får du en nem og god opskrift på Pecan Pie, som den er blevet serveret i Texas i generationer.

Opskrift – Pecan Pie

Mørdej:
100 g smør
250 g hvedemel
1 knsp. salt
1 æg

Fyld:
80 g smør
2 dl sukker
2,5 dl lys sirup
½ vaniljestang, kornene herfra
3 stk. æg
200 g pekannødder

Evt. vaniljeis

  1. Bland mel og salt. Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen. Pist ægget og tilsæt det. Ælt derefter dejen med hænderne. Tilsæt 1 spsk koldt vand hvis der er behov. Rul dejen ud i en 2,5 cm tyk cirkel. Pak dejen ind og lad den afkøle i 1 time.
  2. Tænd ovnen på 175°.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 30 cm. i diameter. Den skal kunne passe ned i en tærteform på 22 cm i diameter. Skær kanten til, og prik bunden med en gaffel. Sæt den i køleskabet, til den er fast. Ca. 30 minutter.
  4. Fyld: Pisk æggene let sammen. Bland sirup, sukker, det smeltede smør, og vaniljekornene i. Hak pekannødderne, og vend i blandingen. Fordel fyldet i tærtebunden. Pynt eventuelt tærten med at lægge nogle halve nødder i et mønster. Bag den i ovnen til fyldet er stivnet. Ca. 50-60 minutter. Lad tærten køle af før servering. Kan serveres alene eller med en kugle vaniljeis.

 

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close