Smagen af

Smagen af: Amerikansk Jul – Eggnog

Eggnog er den amerikanske variant af æggesnaps. En typisk amerikansk eggnog opskrift har ingredienser som æg, mælk, muskatnød og alkohol. Eggnog er en drik associeret med julen, og i USA drikkes den typisk fra slut november til og med jul.

Drikken er oprindeligt en engelsk tradition, som kom til USA i løbet af 1700-tallet. Da brandy og vin var meget dyrt på grund af skat, benyttede man i stedet rom, som man fik direkte fra Caribien. Senere gik man dog over til også at bruge whisky eller bourbon. Eggnok blev hurtig en meget populær juledrik i hele USA.

Eggnog opskrift

Her er en god og let amerikansk eggnog opskrift:

2 pasteuriserede æg
1/2 dl sukker
1 dl mælk
1 dl fløde
½ stang vanilje
1 tsk revet muskatnød
1 dl alkohol evt. rom, whisky eller cognac

  1. Hæld mælk og fløde i en lille gryde og tilsæt kornet fra vaniljestanden. Varm det op til det næsten koger, og tag gryden af.
  2. Pisk æggene og sukker sammen, til sukkeret er opløst og æggemassen er luftig.
  3. Tilsæt langsomt mælken under omrøring.
  4. Hæld det hele tilbage i gryden og varm langsomt op. Sørg for konstant omrøring. Det må ikke koge.
  5. Tag gryden af, og tilsæt alkohol. Smag til med lidt revet muskatnød.
  6. Sæt drikken på køl i en time. Rør rundt inden servering. Server i glas med lidt muskatnød drysset på toppen.
Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close