Smagen af
Smagen af: Amerikansk Jul – Eggnog

Eggnog er den amerikanske variant af æggesnaps. En typisk amerikansk eggnog opskrift har ingredienser som æg, mælk, muskatnød og alkohol. Eggnog er en drik associeret med julen, og i USA drikkes den typisk fra slut november til og med jul.
Drikken er oprindeligt en engelsk tradition, som kom til USA i løbet af 1700-tallet. Da brandy og vin var meget dyrt på grund af skat, benyttede man i stedet rom, som man fik direkte fra Caribien. Senere gik man dog over til også at bruge whisky eller bourbon. Eggnok blev hurtig en meget populær juledrik i hele USA.
Eggnog opskrift
Her er en god og let amerikansk eggnog opskrift:
2 pasteuriserede æg
1/2 dl sukker
1 dl mælk
1 dl fløde
½ stang vanilje
1 tsk revet muskatnød
1 dl alkohol evt. rom, whisky eller cognac
- Hæld mælk og fløde i en lille gryde og tilsæt kornet fra vaniljestanden. Varm det op til det næsten koger, og tag gryden af.
- Pisk æggene og sukker sammen, til sukkeret er opløst og æggemassen er luftig.
- Tilsæt langsomt mælken under omrøring.
- Hæld det hele tilbage i gryden og varm langsomt op. Sørg for konstant omrøring. Det må ikke koge.
- Tag gryden af, og tilsæt alkohol. Smag til med lidt revet muskatnød.
- Sæt drikken på køl i en time. Rør rundt inden servering. Server i glas med lidt muskatnød drysset på toppen.