
Nachos er oprindeligt en ret fra det nordlige Mexico. Retten består af tortillachips, der er dækket med hakket oksekød og ost, eller bare ost. Historien går på, at tilbage i 1943, havde nogle amerikanske koner, hvis mænd var udstationeret på en militærbase i Mexico, lige syd for grænsen til Texas, været på shoppingtur i området. Da de ville have noget at spise hos den lokale restaurant, var den allerede lukket. Ejeren, med kælenavnet Nacho, tænkte hurtigt, og han gik ud i køkkenet, og lavede en ret ud af de rester, der var tilbage. Tortillachips, ost og jalapenos. Da han blev spurgt af kvinderne, hvad retten hed, svarede han: ”Nacho’s special”. Siden er retten blev utrolig populær i USA og findes efterhånden i utallige variationer.
Her en god og let opskrift på nachos med oksekød.
Nachos opskrift
Nachos opskrift med hakket oksekød
2-3 personer
400 g hakket oksekød
2 fed presset hvidløg
2 tsk. paprika
1/4 tsk. chilipulver
1/2 tsk. spidskommen
Salt
Peber
350 g tortillachips
140g revet cheddar
Fedtstof til stegning
Topping og tilbehør
1-2 tomater skåret i tern
½-1 rødløg, fintsnittet
Jalapenos
Mild chilifrugt
Creme fraiche
Guacamole
Salsa
- Opvarm ovnen til 200°.
- Steg kødet på en pande i en smule fedtstof sammen med hvidløg til det er gennemstegt. Vend krydderierne i.
- Fordel tortillachipsene i et ovnfast fad og kom oksekødet og derefter ost ovenpå.
- Bag i ovnen til osten er smeltet (cirka 7-8 minutter).
- Top med tomater, rødløg, mild chilifrugt og jalapenos.
Servér retten med creme fraiche, salsa og guacamole.