Smagen af

Smagen af: Texas – Nachos med oksekød

Nachos med oksekød

Nachos er oprindeligt en ret fra det nordlige Mexico. Retten består af tortillachips, der er dækket med hakket oksekød og ost, eller bare ost. Historien går på, at tilbage i 1943, havde nogle amerikanske koner, hvis mænd var udstationeret på en militærbase i Mexico, lige syd for grænsen til Texas, været på shoppingtur i området. Da de ville have noget at spise hos den lokale restaurant, var den allerede lukket. Ejeren, med kælenavnet Nacho, tænkte hurtigt, og han gik ud i køkkenet, og lavede en ret ud af de rester, der var tilbage. Tortillachips, ost og jalapenos. Da han blev spurgt af kvinderne, hvad retten hed, svarede han: ”Nacho’s special”. Siden er retten blev utrolig populær i USA og findes efterhånden i utallige variationer.

Her en god og let opskrift på nachos med oksekød.

Nachos opskrift


Nachos opskrift med hakket oksekød
2-3 personer

400 g hakket oksekød
2 fed presset hvidløg
2 tsk. paprika
1/4 tsk. chilipulver
1/2 tsk. spidskommen
Salt
Peber
350 g tortillachips
140g revet cheddar
Fedtstof til stegning

Topping og tilbehør
1-2 tomater skåret i tern
½-1 rødløg, fintsnittet
Jalapenos
Mild chilifrugt
Creme fraiche
Guacamole
Salsa

  1. Opvarm ovnen til 200°.
  2. Steg kødet på en pande i en smule fedtstof sammen med hvidløg til det er gennemstegt. Vend krydderierne i.
  3. Fordel tortillachipsene i et ovnfast fad og kom oksekødet og derefter ost ovenpå.
  4. Bag i ovnen til osten er smeltet (cirka 7-8 minutter).
  5. Top med tomater, rødløg, mild chilifrugt og jalapenos.

Servér retten med creme fraiche, salsa og guacamole.

Tags
   

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close