Smagen af

Smagen af: Texas

Majsbrød

Majsbrød er en udbredt spise i USA. Særligt i Sydstaterne er ’cornbread’ særdeles populært. Indianerne havde brugt majs i flere tusinde år inden nybyggerne kom, og de nybyggere der bosatte sig i Syden, lærte hurtigt af indianerne, hvordan man kunne bruge majs i maden. I dag anser man majsbrød for at være en af grundstenene i det amerikanske sydstatskøkken, og bliver brugt både til morgen-, middag- og aftensmad. Majsbrød er også en fast ingrediens på Thanksgiving bordet.

Her en nem og god opskrift på majsbrød.

Opskrift – Majsbrød

3 ½ dl mælk
130 g gult majsmel
½ tsk salt
2 ½ dl vand
110 g smør
1 stort æg

  1. Forvarm ovnen til 180°. Smør et 1-liters ovnfast fad.
  2. Bring mælken til kogepunktet. Så snart mælken begynder at boble tages gryden af og stilles til side.
  3. Bland majsmel, salt og vand i mellemstor gryde og bring den til simrepunktet. Rør engang imellem i ca. 15 minutter, indtil massen fortykkes. Tag gryden af varmen. Kom smørret i den varme mælk og rør indtil smørret er smeltet.
  4. Hæld langsomt mælkeblandingen over i majsmelblandingen og rør, indtil dejen er glat.
  5. Hæld dejen over i det ovnfaste fad. Pisk et æg og brug det til at pensle brødet. Bag brødet i 35 minutter til det er gyldenbrunt.
  6. Lad brødet køle af inden servering.

 

Tags
   

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close