Majsbrød er en udbredt spise i USA. Særligt i Sydstaterne er ’cornbread’ særdeles populært. Indianerne havde brugt majs i flere tusinde år inden nybyggerne kom, og de nybyggere der bosatte sig i Syden, lærte hurtigt af indianerne, hvordan man kunne bruge majs i maden. I dag anser man majsbrød for at være en af grundstenene i det amerikanske sydstatskøkken, og bliver brugt både til morgen-, middag- og aftensmad. Majsbrød er også en fast ingrediens på Thanksgiving bordet.
Her en nem og god opskrift på majsbrød.
Opskrift – Majsbrød
3 ½ dl mælk
130 g gult majsmel
½ tsk salt
2 ½ dl vand
110 g smør
1 stort æg
- Forvarm ovnen til 180°. Smør et 1-liters ovnfast fad.
- Bring mælken til kogepunktet. Så snart mælken begynder at boble tages gryden af og stilles til side.
- Bland majsmel, salt og vand i mellemstor gryde og bring den til simrepunktet. Rør engang imellem i ca. 15 minutter, indtil massen fortykkes. Tag gryden af varmen. Kom smørret i den varme mælk og rør indtil smørret er smeltet.
- Hæld langsomt mælkeblandingen over i majsmelblandingen og rør, indtil dejen er glat.
- Hæld dejen over i det ovnfaste fad. Pisk et æg og brug det til at pensle brødet. Bag brødet i 35 minutter til det er gyldenbrunt.
- Lad brødet køle af inden servering.