Smagen af

Smagen af: Philadelphia – Philly Cheesesteak

Philly Cheesesteak

Philadelphia er kendt over hele USA for deres berømte Philly Cheesesteak. Det er en kombination af oksekødsstrimler, løg, og ost samlet i et brød. Philly Cheesesteak kan spores tilbage til 1930’erne, hvor Pat og Harry Olivieri angiveligt opfandt den. Historien lyder, at de stod i deres hotdogbod, hvor de en dag prøvede at lægge stegte kødstrimler og løg ind i brødet, i stedet for en pølse. En taxachauffør kom forbi og ville også prøvesmage. Da han havde spist den, foreslog han dem, at de skulle droppe at sælge hotdogs, og i stedet kun sælge deres nye opfindelse. Pat og Harry begyndte at sælge dem, og de blev hurtigt en bestseller i deres bod.
I dag er Philly Cheesesteaks populære på restauranter og madboder i hele byen, og de kommer nu i mange forskellige varianter.

Philly Cheesesteak opskrift

Her er en nem og klassisk Philly Cheesesteak opskrift:

4 stk.

2 spsk. olivenolie
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 løg
1 tsk. salt
450 g steak
½ tsk. peber
170 g cheddarost
2 baguetter

 

  1. Varm halvdelen af olien i en lille gryde. Hæld de hakkede peberfrugter og det hakkede løg i gryden. Tilsæt salt. Rør ofte. Det skal steges i 12-15 minutter. Tag herefter løg og peberfrugt op ad gryden og læg på en tallerken.
  2. Skær kødet ud i meget tynde strimler.
  3. Hæld nu den sidste halvdel olie i gryden, og tilsæt kødet. Steg det til du synes det har fået nok. Tilsæt salt og peber.
  4. Tilsæt nu igen peberfrugten og løget. Og vend blandingen nogle gange.
  5. Tilsæt nu osten i gryden, og lad det stege indtil osten er smeltet.
  6. Skær baguettes over så du har 4 dele, og åben dem på midten. Fordel nu blandingen i brødet, og server med det samme.
Tags
   

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close