Smagen af
Smagen af: New York – Manhattan
Manhattan er en old school cocktail, der har sin oprindelse helt tilbage til midten/slutningen af 1800-tallet. Man kan ikke med sikkerhed sige, hvor drinken først blev serveret, men mange mener, at det var på den eksklusive klub Manhattan Club of New York City.
Frank Sinatra
Omkring år 1900 var den blevet et kæmpe hit, og den mest berømte cocktail i verden. Så man kan nok sige, at denne klassiske cocktail har overlevet tidens tand. Manhattan var Frank Sinatras signaturdrink og med over 140 år på bagen, går den nok aldrig af mode. Den blev oprindeligt lavet med rye whiskey, men da det var næsten umuligt at opdrive under forbudstiden i USA, benyttede man sig i perioder også af canadisk whiskey eller bourbon.
Manhattan cocktailen emmer både af elegance, stil og nostalgi, og mange bartendere er af den mening, at Manhattan er verdens bedste drink. Her er den klassiske Manhattan opskrift:
Opskrift – Manhattan
60 ml (rye) whiskey
30 ml sød vermouth
2 skvæt bitter. fx Angostura
Appelsinskal
1 stk. kirsebær
- Gnub appelsinskallen på indersiden af et afkølet martiniglas.
- Hæld isterninger, whiskey, vermouth og bitter i en cocktail shaker og rør rundt. Hæld indholdet gennem en cocktailsi over i glasset.
- Tilsæt kirsebærret og server.
Læs også Smagen af: New York – Cosmopolitan her.