Smagen af

Smagen af: Midtvesten – Chocolate Chip Sour Cream Cake

Skøn Sour Cream kage

Mange af de kager, der serveres i Midtvesten i USA, er kommet til landet med de europæiske immigranter, der slog sig ned i området. En af de populære kager i Midtvesten er en sour cream kage med navnet Chocolate Chip Sour Cream Coffee Cake. Der er i øvrigt ingen kaffe i opskriften, navnet hentyder blot til, at den passende kan spises til kaffen.

‘Bundt pan’

Hvis det skal gå helt rigtig for sig, skal kagen bages i en rund form med hul i midten, en såkaldt ’Bundt pan’. Det var virksomheden Nordic Ware fra Minnesota, der i 1950’erne begyndte at producere og sælge ’Bundt pans’, Det startede da skandinaviske og tyske husmødre i Midtvesten ønskede sig æbleskivepander og bageforme, så de kunne bage kager som derhjemme. Efter en kvinde vandt en stor kagekonkurrence, hvor hun havde brugt en Nordic Ware Bundt form, blev de for alvor populære. I dag er der solgt over 70 millioner, og den 15. november fejres hvert år National Bundt Day.
Bundt pan formene fra Nordic Ware fås i dag i mange forskellige flotte mønstre.

Opskrift på Chocolate Chip Sour Cream Coffee Cake

85 g smør
360 g hvedemel
1,5 tsk natron
½ tsk bagepulver
300 g sukker
4 æg
1 tsk vanilje ekstrakt
450 gram crème fraiche
350 gram chocolate chips
Evt. flourmelis til at pynte kagen med før servering.

  1. Tænd for ovnen på 180°. Smør en bageform.
  2. Bland hvedemel, natron og bagepulver sammen i en skål.
  3. I en anden skål blandes smør og sukker sammen. Tilføj æggene en ad gangen. Tilsæt vaniljeekstrakten og tilsæt melblandingen og creme fraiche lidt ad gangen, mens der røres rundt.
  4. Vend forsigtigt chocolate chips i dejen, og hæld derefter dejen i den smurte form.
  5. Kagen skal bages i ca. 45-50 minutter. Lad kagen afkøle i 30 min før den tages ud af formen.

 

Tags
   

Lignende artikler

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close