
Persimmon Pudding er en traditionel amerikansk dessert lavet på kakifrugter, som persimmons hedder på dansk. Særligt i staten Indiana er persimmon pudding noget helt særligt, som man går meget højt op i. Her afholdes årligt Persimmon Pudding festivaler og konkurrencer, hvor der dystes om hvem der kan lave den bedste kage. Det er ikke unormalt at en Persimmon Pudding opskrift er gået i arv i familien i mange generationer. Der findes endda eksempler på, at familier i Indiana har en Persimmon Pudding opskrift, der er over 150 år gammel.
Kakifrugterne vokser naturligt i Indiana området, og er i mange år blevet brugt af indianerne til at lave persimmon brød. Persimmon Pudding er en afart af det indianske brød.
Da kakifrugterne begynder at modne i september, er det blevet en oplagt dessert at lave til Thanksgiving og jul.
Persimmons Pudding opskrift
½ tsk natron
5 dl frugtkød fra kakifrugter
320 g sukker
2 æg
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk kanelsukker
¼ spsk vaniljeekstrakt
1 knivspids salt
7 dl mælk
60 g smør
- Tænd ovnen på 165°.
- Bland frugtkødet, natron, sukker og æg i en skål. Rør omhyggeligt.
- Tilsæt mel, bagepulver, kanel, vanilje, mælk.
- Smelt smørret i en lille gryde og hæld det i skålen. Rør godt rundt.
- Hæld dejen i en smurt bageform og bag kagen i ca. 55 minutter. Kagen vil hæve, men falde igen, når den kommer ud af ovnen.
- Lad kagen afkøle inden servering. Server kagen med flødeskum eller vaniljeis.