Smagen af

Smagen af: Michigan – Cherry Pie

Cherry Pie

Michigans sandede jord har vist sig at være særdeles velegnet til at dyrke kirsebær. De første træer blev plantet i midten af 1800-tallet, og allerede 50 år efter var det Michigans vigtigste afgrøde. Hvert år høstes der over 90.000 tons kirsebær i Michigan, fra de over 4 millioner kirsebærtræer.
Hvornår præcist kirsebærtærten kom til Amerika er uvist, men man formoder, at den er kommet til landet med de britiske bosættere. I dag anses kirsebærtærten som noget udpræget amerikansk. Michigan leverer bær til 75% af de amerikanske kirsebærtærter, så man kan vidst roligt kalde Michigan for kirsebærstaten.

National Cherry Pie Day fejres hvert år den 20. februar.

Her en lækker og nem opskrift på kirsebærtærte.

Opskrift – Kirsebærtærte

Mørdej:
400 g hvedemel
1 æg
1 æggeblomme
½ tsk. fint salt
150 g sukker
1/2 vaniljestang
150 g smør

Fyld:
1 kg modne kirsebær
800 g sukker
1 dl vand
1 vaniljestang
150 g ribssaft

Til pensling:
1 æggeblomme
lidt vand

  1. Start med fyldet. Skyl kirsebærrene, udsten dem, og kom dem i en skål. Bland sukker, vand, de udskrabede vaniljekorn og vaniljestangen sammen i en gryde, og bring det i kog. (Gryden skal være en tykbundet ikke aluminum gryde, da det ikke kan tåle frugtsyren.) Lad sukkerlagen koge ved middelvarme i 8 minutter. Fjern eventuelle urenheder fra overfladen.
  2. Tilsæt nu de udstenede kirsebær og ribssaften, og lad blandingen koge videre, indtil konsistensen er fast. Fjern nu vaniljestangen og stil gryden til side.
  3. Nu går vi videre til mørdejen. Hæld melet i en skål, og tilsæt æg, æggeblomme, salt, sukker og vaniljekorn sammen med det bløde smør.
  4. Ælt det hele hurtigt sammen med hænderne til en kugle. Tryk den lidt flad, og kom den i en frysepose og sæt på køl i 1 time.
  5. Tænd ovnen på 225°. Smør en tærteform (ca. 24 cm) med lidt smør. Rul 2/3 af mørdejen ud, beklæd formen med dejen, og skær overflødig dej af langs kanten. Fordel kirsebærsyltetøjet i formen.
  6. Rul resten af mærdejen ud, og lav strimler. Læg dem i et gittermønster eller andet dekorativt mønster over fyldet.
  7. Pensl strimlerne med vand- og æggeblommeblandingen, og bag tærten på miderste ovnribbe i ca. 40 minutter. Lad tærten køle helt af før servering.
Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close