Only in America

Only in America: Megakirker

Megakirker er et forholdsvist nyt begreb brugt om protestantiske kirker med ugentligt gudstjenestedeltagelse af over 2.000 personer. Betegnelsen er opstået i USA, hvor der findes over 1.200 megakirker, men der findes også mange i eksempelvis Korea, Brasilien og Afrika.
Mens mange små kirker rundt omkring i USA ser sig nødsaget til at lukke, stiger populariteten hos megakirkerne. Én ud af 10 protestantiske kirkegængere i USA kommer hver uge i megakirkerne. Det vil sige omkring 5 millioner mennesker.

Professionelle megakirker

Megakirkerne er kendt for at være meget professionelt styrede med strategier taget direkte fra forretningsverdenen. Gudstjenesterne bliver Tv-transmitteret, og ofte vil der i megakirken være caféer, fastfoodrestauranter og boghandlere.

Megakirkerne bruger meget gerne moderne medier, popmusik, show og underholdning for at formidle deres budskab. Af den grund bliver de ofte kritiseret og kaldt DisneyChurch eller McChurch.

De fleste megakirker har guidede ture, ligesom man også bare kan komme ind fra gaden og være med til en gudstjeneste.

Den største megakirke er Lakewood Church i Houston, Texas. Her kommer der hver uge mere end 43.000 kirkegængere.

Klik ind på dette link for at finde en megakirke i nærheden af hvor du skal opholde dig. Du kan både søge efter både størrelse og stat. http://hirr.hartsem.edu/megachurch/database.html

 

Læs om Christ Cathedral i Californien her.

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close