Seværdigheder

Christ Cathedral (Crystal Cathedral)

Den første megakirke

En af de allerførste moderne kristne megakirker er Christ Cathedral. Den hed oprindelig Crystal Cathedral indtil den i 2012 blev købt af en katolsk menighed, der ændrede navnet. Kirken er tegnet af den amerikanske arkitekt Philip Johnson og stod færdig i 1980, tre år efter byggeriet blev påbegyndt. Den kostede $18 millioner at opføre, og er et af de mest kendte bygningsværker i Orange County. Kirken var også en af de første, der tilbød drive-in, hvor menigheden kunne sidde i deres bil på parkeringspladsen og følge med i søndagens gudstjeneste.

Højeste glasbygning i verden

Bygningen består af 12.000 glas i stålrammer, der er limet sammen, så den kan modstå selv store jordskælv. Ved åbningen var bygningen den højeste glasbygning i verden. Kirken har med det specialbyggede orgel, kaldet The Hazel Wright Memorial Organ, også et af verdens største musikinstrumenter.
Der er plads til 2.736 siddende gæster i kirken.

Nye ejere

Da bygningen blev købt af den katolske menighed, var det ikke kun navnet, der blev ændret. 1. juni 2017 påbegyndte man arbejdet med at ændre kirkens indre, så den bliver tilpasset de katolske krav til en kirke. Kirken forventes åbnet igen i begyndelsen af 2019.

Kirken holder gudstjenester på både engelsk, spansk, vietnamesisk og kinesisk og flere gudstjenester live streames fra hjemmesiden.
Det er muligt at komme på rundvisning i kirken og på kirkens område. En rundvisning varer omkring 30-45 minutter.

Crystal Cathedral
13280 Chapman Ave
Garden Grove, Californien 92840

http://christcathedralcalifornia.org/

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close