AttraktionerMuseer

Dr Pepper Museum

Texas’ nationaldrink

Et af USA’s ældste sodavandsmærker er Dr Pepper. I 1885, ét år før opfindelsen af Coca-Cola, begyndte den unge farmaceut Charles Alderton, at eksperimentere med at blande forskellige smagsvarianter. Resultatet blev det, som vi i dag kender som Dr Pepper. Dengang blev det solgt som Waco, navngivet efter byen, hvor det blev opfundet. I dag betragtes Dr Pepper som Texas’ nationaldrik, så når man alligevel er i omegnen, er et besøg på Dr Pepper Museum et must.

drpepper museum

100års jubilæum

Ideen til museet kom, da man i 1985 kunne fejre Dr Peppers 100års fødselsdag. Seks år senere stod museet klar til indvielse. Museet ligger i Waco, i den første bygning, hvor man tappede Dr Pepper. Bygningen indeholder 3 etager med udstillinger og en souvenirbutik.
På museet fortælles historien om Dr Pepper, men også generelt om landets sodavandsindustri. Da museet åbnede i 1991 bestod samlingen af 1.600 genstande. I dag har museet over 300.000.

Museet er ikke ejet af Dr Pepper organisationen, men kører som en selv-ejende non-profit organisation. Til gengæld får museet økonomisk støtte af Dr Pepper, så vel som Coca-Cola og andre.

Dr Pepper Museum ligger i Waco midt mellem Dallas og Austin. Der er 1,5 times kørsel fra Waco til henholdsvis Dallas og Austin.

Dr Pepper Museum & Free Enterprise Institute
300 South 5th Street
Waco, Texas 76701

https://drpeppermuseum.com/

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close