MuseerOnly in America

Only in America: Kreationisme

Kreationisme har fået fremgang i USA. Særligt blandt den kirkelige højrefløj. I 2014 viste en Gallup undersøgelse, at 42% af alle amerikanere er kreationister. Det vil sige, at de tror, at mennesket har eksisteret i den skikkelse vi har nu, siden jordens skabelse for 6.000 år siden(!?!).
Den kristne organisationen Answer in Genesis står bag to turistattraktioner i USA, der har til formål at bevise, at Gud kreerede verden, præcis som det står skrevet i biblen. De afviser alt videnskab, om det så er antropologi, arkæologi, biologi, zoologi, geologi, astronomi og palæontologi, hvis det ikke passer ind i deres, – meget bogstavelige fortolkning, af hvad der står skrevet i 1. mosebog. For eksempel får man forklaret, hvordan mennesker og dinosaurer levede side om side for nogle år tilbage. (!?!)

Afhængig af øjnene der ser, kan man synes at det er sjovt eller skræmmende, at amerikanerne valfarter til disse steder, som et medie ved åbningen beskrev med ordene: ”Det er som at se et museum, som det ville have set ud, før man havde opfundet videnskab”.

De to oplevelsessteder, The Ark Encounter og The Creation Museum, har henholdsvis 1 mio. og 250.000 gæster årligt.

Har man lyst til at se stederne med sine egne øjne, enten for at grine eller græde, så skal man begive sig til Kentucky. Der er 40 minutters kørsel mellem de to steder, så hvis man er rigtig ivrig kan man nå begge på en dag.

1. The Ark Encounter

Man kan sige meget om stedet, men man kommer ikke uden om, at The Ark Encounter er et imponerende bygningsværk. Arken, der er bygget efter de mål og dimensioner, som der står skrevet i biblen, er en af verdens største trækonstruktioner. Arken er 155 meter lang, 26 meter bred og 15 meter høj.

Inden i arken bliver man mødt af udstillinger fordelt på 3 dæk, der fortæller berettelsen om Noah, arken og syndfloden.
Der er ingen rigtige dyr i arken, men der er en mini-zoo uden for. Man finder naturligvis også en souvenirbutik og en restaurant på stedet.

The Arc Encounter
1 Ark Encounter Drive
Williamstown, Kentucky 41097

https://arkencounter.com/

2. The Creation Museum

 

The Creation Museum viser Jordens historie set med kreationisternes øjne. Museet viser gennem diorama udstillinger en kronologisk gennemgang fra Jordens skabelse og frem til Jesus’ genopstandelse. Udstillingerne viser blandt andet dinosaurer, paradisets have, oversvømmelser og selvfølgelig den Winchester-riffel, der skød den sidste dinosaur i USA i slutningen af det 19. århundrede. (!?!)

The Creation Museum åbnede i 2007, og er på 7.000 m2. Stedet har udover udstillingerne, en 3d biograf, et planetarium, en mini-zoo, zip-lines og meget andet.

The Creation Museum
2800 Bullittsburg Church Rd
Petersburg, Kentucky 41080

https://creationmuseum.org/

 

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close