I fodsporene på

I fodsporene på: Pretty Woman

Kommer du til LA på ferie, så er det måske tid til at udleve din indre Pretty Woman. Okay altså, forhåbentlig ikke sådan helt bogstaveligt, men her er en liste med de mest ikoniske steder fra den succesfulde film.

1. Hollywood Walk of Fame

Hollywood Walk of Fame er et godt sted at starte. Det 5,6 km lange æresfortov på Hollywood Boulevard og Vine Street er indtil videre belagt med over 2000 stjerner. Den første blev uddelt i 1960.
I Pretty Woman arbejder Vivian og Kit som prostituerede, der holder til på Walk of Fame, – mere præcist mellem stjernerne for Bob Hope og Ella Fitzgerald. Det er her Vivian bliver samlet op af Edward Lewis den flotte og velhavende forretningsmand spillet af Richard Gere.

hollywood boulevard

Hvert år kommer op mod 10 millioner turister for at gå langs Hollywood Walk of Fame.

Hollywood Walk of Fame
Hollywood Blvd / N Highland Ave
Los Angeles, Californien 90028

2. Reg Bev Wil

Regent Beverly Wilshire er det meget luksuriøse hotel som Edward er indlogeret på. I virkeligheden hedder hotellet Beverly Wilshire. Selve optagelserne fra hotelsuiten er optaget i et filmstudie, men scenerne fra lobbyen og den famøse elevator – ”Well colour me happy, there is a sofa in here for two”, er fra det rigtige hotel. Klaveret Richard Gere sidder og spiller på, kan også ses på hotellet.
Et hurtigt check på hotels.com viser, at priserne for en enkelt overnatning, i et standard dobbeltværelse, starter ved omkring 5-6.000kr. Men så bor du også i hjertet af Beverly Hills. (Reklamelink): Book hotellet her.

pretty woman hotel

Beverly Wilshire Hotel (reklamelink)
9500 Wilshire Boulevard
Beverly Hills, LA, Californien 90210

3. “Big mistake. Big. Huge”

En af de mere ikoniske scener i Pretty Woman, er da Vivian går ind i en af de dyre butikker tæt ved Rodeo Drive, hvor de arrogante medarbejdere afviser at betjene hende. Hun vender senere tilbage for at lade ekspedienterne vide, at de havde lavet en stor fejl – huge!. Butikken er siden hen blevet til en Badgley Mischka butik, og mon ikke ekspedienterne er lidt flinkere nu.

pretty woman shopping

Badgley Mischka
477 N Rodeo Drive
Beverly Hills, LA, Californien 90210

4. “Slippery little suckers”

Restauranten, hvor Vivian og Edward er til forretningsmiddag med Mr. Morse, ligger i The Oviatt Building. Det er på denne skønne art deco restaurant Vivian har lidt udfordringer med både salatgafler og snegle. Restauranten hedder i dag Cicada, og selvom der ikke længere er snegle på menuen, er det et must for alle hardcore Pretty Woman fans. Restauranten har åbent onsdag til lørdag.

Pretty woman cicada

Cicada Restaurant
617 South Olive Street
Los Angeles, Californien 90014

http://www.cicadarestaurant.com/

5.  Vivians lejlighed

På trods af sin højdeskræk vælger Edward i slutningen af filmen at bestige brandtrappen for at komme op og redde Vivian.

pretty woman richard gere

Stedet fungerede dengang og i dag som hotel, og det er muligt at overnatte for omkring $30. Inden du skynder dig at booke, er det værd at bemærke, at beliggenheden ikke er det bedste sted i byen, og flere anmeldelser fortæller om værelser fyldt med væggelus.
Så måske er det bedst at nøjes med at køre forbi stedet og tage et obligatorisk selfie foran brandtrappen.

Las Palmas pretty woman

Las Palmas Hotel (Reklamelink)
1738 N Las Palmas Avenue
Los Angeles, Californien 90028

The Real Deal

Der er rigtig mange Pretty Woman stops i LA, men hvis du er heldig, kan det være, du ser Pretty Woman aka Julia Roberts herself, som jeg gjorde på min sidste tur til LA. 😉

julia roberts

 

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close