Smagen af
Smagen af: Iowa – Sloppy Joe

Der er lidt tvivl om, hvor Sloppy Joe burgere stammer fra. En teori siger, at det er en opfindelse fra Havana i Cuba som så senere er kommet til Key West i Florida. En anden teori siger, at den første Sloppy Joe opskrift oprindeligt kom fra Iowa i Midtvesten. Historien lyder, at en kok ved navn Joe, i 1930’erne, tilsatte tomatsovs i det hakkede kød, og serverede det i en burgerbolle.
Sloppy Joe burgers blev ret hurtig utrolig populær, og man kunne finde opskriften i de fleste amerikanske opskriftsbøger fra 40’erne og op til 70’erne. I 1969 lancerede en virksomhed en dåse med Sloppy Joe sauce, som var lige til at blande i kødet og komme mellem en burgerbolle. Det var med til at udbrede Sloppy Joe burgerens popularitet.
Afhængig af hvor i USA man er, så har retten meget forskellige navne. Nogle af de mest udbredte er sloppy Jane, manwich, slushburgers og dynamites. Smagen afhænger også af, hvor man er i USA. Jo mere nordpå man er, jo sødere er Sloppy Joe burgerne typisk.
Hvert år den 18. marts fejres National Sloppy Joe Day.
Her er en god og nem Sloppy Joe opskrift:
500 g hakket oksekød
½ spsk. olivenolie
1 løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
1 grøn peberfrugt (tern)
1 tsk brun farin
2 spsk. Worcestershire sauce
1-2 tsk dijonsennep
3 spsk ketchup (eller tomatsovs)
salt og peber
4 burgerboller
revet cheddar ost
- Varm olien på panden, og brun kødet. Tilsæt de finhakkede løg, hvidløg og peberfrugt. Steg i nogen minutter, mens du rører rundt.
- Tilsæt sennep, ketchup, brun farin, Worcestershire sauce. Smag til med salt og peber.
- Lun burgerbollerne og fyld med kødet. Tilsæt lidt revet ost på toppen af kødet. Servér med salat, coleslaw eller pommes frites.