Smagen af

Smagen af: Iowa – Sloppy Joe

Der er lidt tvivl om, hvor Sloppy Joe burgere stammer fra. En teori siger, at det er en opfindelse fra Havana i Cuba som så senere er kommet til Key West i Florida. En anden teori siger, at den første Sloppy Joe opskrift oprindeligt kom fra Iowa i Midtvesten. Historien lyder, at en kok ved navn Joe, i 1930’erne, tilsatte tomatsovs i det hakkede kød, og serverede det i en burgerbolle.

Sloppy Joe burgers blev ret hurtig utrolig populær, og man kunne finde opskriften i de fleste amerikanske opskriftsbøger fra 40’erne og op til 70’erne. I 1969 lancerede en virksomhed en dåse med Sloppy Joe sauce, som var lige til at blande i kødet og komme mellem en burgerbolle. Det var med til at udbrede Sloppy Joe burgerens popularitet.

Afhængig af hvor i USA man er, så har retten meget forskellige navne. Nogle af de mest udbredte er sloppy Jane, manwich, slushburgers og dynamites. Smagen afhænger også af, hvor man er i USA. Jo mere nordpå man er, jo sødere er Sloppy Joe burgerne typisk.

Hvert år den 18. marts fejres National Sloppy Joe Day.

Her er en god og nem Sloppy Joe opskrift:

500 g hakket oksekød
½ spsk. olivenolie
1 løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
1 grøn peberfrugt (tern)
1 tsk brun farin
2 spsk. Worcestershire sauce
1-2 tsk dijonsennep
3 spsk ketchup (eller tomatsovs)
salt og peber
4 burgerboller
revet cheddar ost

  1. Varm olien på panden, og brun kødet. Tilsæt de finhakkede løg, hvidløg og peberfrugt. Steg i nogen minutter, mens du rører rundt.
  2. Tilsæt sennep, ketchup, brun farin, Worcestershire sauce. Smag til med salt og peber.
  3. Lun burgerbollerne og fyld med kødet. Tilsæt lidt revet ost på toppen af kødet. Servér med salat, coleslaw eller pommes frites.
Tags
   

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close