AttraktionerVejside attraktioner

Dignity statuen

En gave

I september 2016 blev der i byen Chamberlain, South Dakota rejst en indianerstatue. Statuen hedder Dignity of Earth and Sky, men bliver oftest bare kaldet Dignity. Statuen blev givet i gave til South Dakota i forbindelse med statens 125års jubilæum.

Ære og værdighed

Dignity statuen forestiller en indiansk kvinde i traditionelt tøj, der holder et sjal bag sig. Kvinden står, og ser udover Missouri River, og repræsenterer det mod og den visdom som folk fra Lakota og Dakota stammerne besidder. Sjalet har traditionelt været blevet brugt som en gave til at ære folk, og det er også tanken bag statuen, at den netop skal ære den indianske befolkning i South Dakota. Statuen skal minde om at South Dakotas indianske befolkning er i live og står med værdighed. Statuen har kostet $1 million at lave.

indianer statue

Bevæger sig i vinden

Statuen er 15 meter høj og lavet i rustfrit stål. I sjalet er indsat 128 glasdiamanter i forskellige blå nuancer, der bevæger sig i vinden. Den blå farve skifter farve alt efter, hvordan lyset faldet på glasdiamanterne. Statuen blev velmodtaget i South Dakota, og blev hurtig så populær, at man fra 1. juli 2017 kunne købe nummerplader med Dignity på.

dignity nummerplade

Det er kunstnerens intention, at alle stammer skal have deres navn indgraveret på statuens base, efterhånden som stammerne bliver føderalt anerkendte.

Der er både toiletter og picnic borde i området. Man skal dog være opmærksom på, at der kan være ret hård vind i området.

Dignity Statuen
Chamberlain South Dakota 57325

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close