Museer

Ben & Jerry’s Ice Cream Factory Tour

Fra brevkursus til international virksomhed

Det amerikanske is-firma, Ben & Jerry’s, har hovedkvarter i South Burlington, Vermont. Det var her at de to barnsdomsvenner Ben Cohen og Jerry Greenfield i 1978 tog et brevkursus i isfremstilling, og derefter besluttede at åbne deres egen isbutik i byens nedlagte benzintank. De brugte udelukkende frisk mælk og fløde fra lokale køer, og de eksperimenterede med at finde nye smage ved at blande forskellige ingredienser i, som man normalt ikke associerer med is.
Ben & Jerrys voksede sig efterhånden store og i 2000 blev virksomheden opkøbt af Unilever, og i 2005 blev isen endelig introduceret på det danske marked.

Besøg Ben & Jerry’s

Hvis man vil se hvor det hele startede kan man komme på fabriksbesøg hos Ben & Jerry’s. En rundtur tager ca. 30 minutter. Man starter med at se en kort film om virksomheden, for derefter at komme på guidet rundvisning i fabrikken, hvor man kan se, hvordan der laves is. Turen ender med at man får smagsprøver på den is, som laves på fabrikken den dag.

Bag fabrikken ligger The Flavour Graveyard. Her ligger 27 smagsvarianter ‘begravet’, fordi de ikke længere er i produktion. I realiteten er det nok over 200 smagsvarianter, der er udgået. På kirkegården kan man blandt se gravstenen for smagsvarianten Peanut Butter & Jelly (1998-1999) og Coffee! Coffee! Buzz Buzz Buzz (1996-1999).

En rundtur på fabrikken koster $4 dollars per person, og der er åbent alle dage på nær til Thanksgiving, nytår og jul.

Ben & Jerry’s Ice Cream Factory
1281 Waterbury-Stowe Rd
Waterbury, Vermont 05676

https://www.benjerry.com/about-us/factory-tours

 

Tags

Lignende artikler

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close