Smagen af

Smagen af: New York – Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake er hverken fra New York eller en amerikansk opfindelse. Cheesecake kan dateres helt tilbage til det antikke Grækenland, og blev sandsynligvis introduceret til USA af briterne. Ikke desto mindre forbindes cheesecake i dag i høj grad med New York. I starten af 1900-tallet blev kagen særdeles populær i New York, og der var ikke en eneste restaurant, der ikke serverede deres egen cheesecake. Mange andre blev inspireret, men ifølge New Yorkere kan man kun få en rigtig cheesecake i New York. En New York cheesecake adskiller sig fra andre cheesecakes ved at være simpel, uden en masse fancy ingredienser og toppings.

Her en nem og god opskrift på en klassisk New York cheesecake.

Opskrift – New York cheesecake

Dejen:

150 g hvedemel
½ dl sukker
1 tsk revet citronskal
En knivspids vaniljekorn fra vaniljestang
1 stor æggeblomme
110 g smør
Ostefyldet:

1 kg flødeost
320 g sukker
3 spsk hvedemel
1 ½ tsk revet appelsinskal
1 ½ tsk revet citronskal
En knivspids vaniljekorn fra vaniljestang
5 æg
2 æggeblommer
½ dl piskefløde

 

  1. Start med at lave fyldet. Kom den stuetempererede flødeost, sukker, mel revet appelsin- og citronskal og vaniljekorn i en skål. Pisk æg og æggeblommer i, ét ad gangen. Rør godt efter. Tilsæt fløden, rør og sæt til side.
  2. Nu til dejen. Tænd ovnen på 200°. Pensl bunden af en springform, (ca. 23 cm) med lidt fedtstof. Kom mel, sukker, citronskal og vaniljekorn i en skål. Lav en fordybning i midten og læg æggeblommen og smørret derned. Brug hænderne til at samle dejen, og form den til en kugle. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 1 time.
  3. Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud til den er ca. 6 mm tyk. Læg den nu i springformen og skær evt. overskydende dej væk. (Gem de overskydende stykker.)
  4. Kom formen i ovnen og bag den 20 minutter eller indtil dejen er blevet let gyldenbrun. Lad den køle af. Skru ovnen op på 225°.
  5. Smør kageformens sider med lidt fedtstof. Også let over bunden. Hvis der var overskydende dej, så rul det ud til dejen er 3 mm tyk, og pres det på kageformens inderside. Hæld fyldet i formen og bag i 10 minutter. Skru ovntemperaturen ned til 120° og bag kagen i yderligere en time.
    Lad den køle af på en bagerist i minimum 2 timer, inden den tages ud af formen og skæres i passende stykker.

 

Læs også om 5 steder du kan opleve New York oppefra

 

Tags

Lignende artikler

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close