Museer

Sanders Café – Den første KFC

Den første KFC

98 % af alle amerikanere kender hans ansigt, men det er ikke alle der ved, at Colonel Sanders, der er frontperson for Kentucky Fried Chicken, rent faktisk er en ægte person. I 1930 flyttede 40-årige Harland Sanders til North Corbin, Kentucky. Her åbnede han en lille tankstation, hvor han også serverede mad. Der var plads til 6 spisende gæster. I 1937 var Sanders mad blevet så populær, at han åbnede The Harland Sanders Café med plads til 137 spisende gæster. Desværre brændte caféen ned i 1939. Sanders byggede straks en ny café, og denne gang med et tilstødende motel. Den nye café og motel åbnede for gæster i 1940, og det var her, at Sanders i 1940 udviklede den nu verdensberømte KFC opskrift. Da først opskriften var udviklet og Sanders solgte den famøse ´Kentucky Fried Chicken´ ret, triplede restaurantens salg, og 75% af restaurantens indtjening kom nu fra den stegte kylling.

Fra restaurant til franchise

Efter etablingen af en ny motorvej, blev alle gennemkørende bilister nu ikke længere ført igennem North Corbin, og Sanders mistede mange kunder. I 1956 solgte han derfor restauranten. I stedet begyndte han at sælge franchise rettigheder til KFC opskriften. Ifølge aftalerne fik Sanders $0,04 per kylling, der blev solgt. Et beløb der hurtigt blev til rigtig mange penge. Harland Sanders døde i 1980 90 år gammel.

Museum

The Sanders Café blev renoveret i 1990, og i den ombæring indrettede man også et lille museum på stedet. I dag er The Harland Sanders Café et historisk sted, hvor besøgende kan købe maden i en moderne KFC afdeling, for derefter at indtage den i den historiske afdeling, der fungerer både som museum og spiseplads. Udover at spise sin friturestegte kylling i den historiske café, kan man på museet også se Harland Sanders kontor, køkkenet, hvor den hemmelige opskrift blev udviklet, og en lille samling historiske KFC genstande.
I dag er KFC den andenstørste fast food kæde i verden, med 18.875 restauranter i 118 lande. I USA alene har KFC hver dag over 8 millioner kunder. Den berømte opskrift er stadig hemmelig, og ligger efter sigende gemt i en bankboks i Louisville, Kentucky.

Sanders Café ligger 2,5 times kørsel fra Louisville og Cincinnati, og 3,5 times kørsel fra Nashville.

Harland Sanders Cafe and Museum
688 U S Hwy 25 W
Corbin, Kentucky 40701

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close