Vejside attraktioner

Hole N” the Rock

En skør idé

Hole in the Rock er resultatet af  den skøre ide dansk-amerikaneren Albert Christensen fik i 1945. Han ville lave et hjem i en klippe i Utah. Sammen med sin kone Gladys begyndte han at bygge klippehjemmet med en tilhørende restaurant og souvenirbutik.

14 værelser

Som tidligere minearbejder havde han erfaring med at arbejde med sten, og han begyndte arbejdet med at fjerne 5000 kubikmeter sandsten. 12 år efter stod den 450 kvadratmeter store bolig færdig. Hjemmet i klippen havde 14 værelser. Albert døde i 1957 og nåede derfor ikke at bo i klippen, mere end et par år, men Gladys blev boende i hulen til sin død i 1974. Både Albert og Gladys ligger begravet i haven. Det usædvanlige hjem blev herefter åbnet for nysgerrige turister, der kan få en 12 minutters rundvisning i hulen. Sidenhen er der også kommet et lille mini zoo med zebraer, bisonokser og kameler.

Endnu en dansk-amerikaner

I 2000 satte Albert og Gladys søn Hole N” the Rock til salg, og da en anden dansk-amerikaner, Erik Hansen, så det, slog han straks til. Udover alt det originale interiør valgte Erik Hansen også at beholde navnet med den specielle grammatiske fejl.

Sig du er dansker

Der kommer omkring 500 besøgende om dagen, der gerne vil ind og se Gladys og Alberts hjem.
Det koster $6 per person at besøge hulen. Der kommer et billede op og hænge af alle danskere, der har været på besøg, så husk at nævn du er dansker, hvis du vil have dit billede op og hænge.
Hole N” the Rock ligger i et ufatteligt smukt landskab, omkring 20 km syd for Moab, 1 times kørsel fra Canyonlands National Park og 4 timers kørsel fra Salt Lake City.

Hole N” the Rock
11037 US-191
Moab, Utah 84532

http://theholeintherock.com/

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close