AttraktionerSeværdigheder

Four Corners Monument

Besøg fire stater på én gang

Der er kun ét sted i USA, hvor du kan stå i hele fire stater på én gang. Så hvis man gerne vil være i Arizona, Colorado, Utah og New Mexico på en og samme tid, er det Four Corners Monument man skal besøge. I 1912 rejste man en relativ beskeden cement platform for at markere det nøjagtige sted. Det har man siden opgraderet, så der i dag er en fin granit plads, med en lille bronzeskive i midten, der viser, hvor de fire stater mødes.

fire stater

Indianerreservat

Four Corners Monument ligger i et Navajo indianerreservat, og adgangen til monumentet sker fra New Mexico. Der er en entré på $5 per person, og alle entréindtægterne betales til Navajo-stammen. Udover monumentet, er der samme sted også flere boder, hvor det er muligt, at købe kunsthåndværk af indianere.

Hvert år valfarter over 400.000 besøgende til Four Corners Monument, så man kan forvente lidt kø, for at komme hen til bronzemarkøren.

Husk kontanter til turen, da der ikke kan betales med andet. Tank også bilen op, og forsyn jer med vand og snacks inden turen, da der ikke ligger noget i miles omkreds af stedet. Der er heller ikke rindende vand, så det er et par meget primitive toiletter, der er på stedet.

fire stater monument

Monumentet ligger 1,5 times kørsel fra Monument Valley, og små 3 timers kørsel fra både Arches National Park, Antelope Canyon og Canyonlands National Park, og små 4 timers kørsel fra Grand Canyon South Rim.

Four Corners Monument
597 New Mexico
Teec Nos Pos, Arizona 86514

http://www.discovernavajo.com/parks.aspx

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close