Vejside attraktioner

Cadillac Ranch

I Amarillo, Texas finder man The Cadillac Ranch, som efterhånden et ret kendt vartegn langs Route 66. The Cadillac Ranch er en kunstinstallation opført i 1974 af kunstnergruppen Ant Farm. Projektet blev finansieret af den excentriske rigmand Stanley March 3, og det er også på hans grund at installationen står opført.

The Cadillac Ranch består af 10 Cadillac biler, der står begravet med snuden i jorden. Bilerne, der består af modeller fra perioden 1948-1963 repræsenterer ”The Golden Age” i den amerikanske bilproduktion. Alle bilerne står på en lige linje, rettet mod vest, og af ukendt årsag står de i samme vinkel som pyramiderne i Egypten.

Skiftende farver

Da kunstinstallationen stod færdig i 1974, begyndte det straks at strømme til med besøgende fra nær og fjern. Stedet blev hurtigt til et af de mest fotograferede vartegn langs Route 66. Til at starte med stod bilerne i deres originale farver, men hurtigt begyndte besøgende at male graffiti på dem. I dag opmuntres folk ligefrem til at male dem. En gang imellem bliver bilerne malet i forskellige farver, som da de blev malet helt hvide i forbindelse med optagelserne til en reklamefilm. I 2003 blev de malet helt sorte, da en af kunstnerne bag værket døde, og i 2012 blev de malet i regnbuefarver for at hylde gay pride day.

I 1997 blev the Cadillac Ranch flyttet 3 km vest fra det oprindelige sted til en anden af Stanley March 3’s marker. Byen Amarillo vokser og man gerne ville bruge jorden til at bygge på.

Der er åbent døgnet rundt og det er gratis at besøge stedet.

Sæt dit præg på stedet

Hold ind ved et supermarked inden besøget og køb en spraydåse eller to og sæt dit eget præg på Cadillac Ranch.

The Cadillac Ranch
13651 I-40 Frontage Rd
Amarillo, Texas 79124

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close