AttraktionerSeværdigheder

Beale Street

Beale Street er en tre km lang gade i Memphis, Tennessee. Gaden er en af de største turistattraktioner i Memphis. Her er fyldt med restauranter, spillesteder og besynderlige butikker. Beale Streets storhedstid var i 1920’erne, og selvom stedet igen er på vej op, efter en kedelig periode, så er det endnu ikke oppe på tidligere tiders højder.

Fra handelsplads til musikgade

Beale Street blev grundlagt i 1841 og opkaldt efter en krigshelt. Oprindeligt var Beale Street, (eller Beale Avenue som den tidligere hed), en gade, hvorfra man kunne handle med de mange skibe, der kom forbi ad Mississippi River. I tiden omkring 1860’erne begyndte mange sorte musikere at optræde på gaden. I begyndelsen af 1900-tallet var Beale Street fyldt med spillesteder og restauranter, hvoraf mange var ejet af afroamerikanere. Fra 1920’erne var det personer som Louis Armstrong og B.B. King, der dominerede gadebilledet. .

Memphis Beale Street

Musikkens centrum

Memphis er nok den by i verden, der har haft størst betydning for musikkens udvikling gennem de sidste 100 år, og i den sammenhæng har Beale Street spillet en stor rolle. Det var her W.C Handy nærmest opfandt bluesmusikken, og senere gik en ung Elvis Presley ind i Sun Studio lige rundt om hjørnet og transformerede blues til rock ’n roll.

I 1966 blev gaden erklæret som et nationalhistorisk sted, og i 1977 erklærede kongressen gaden som “Home of the Blues”.

Beale Street
Memphis, Tennessee 38103

http://www.bealestreet.com/

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close