AttraktionerMuseer

Molly Brown House Museum

Molly Brown var en kendt amerikansk filantrop, aktivist og en af de rige og berømte i datidens Amerika. Mest berømt blev hun da hun i 1912, som 44-årig, overlevede Titanic forlis. Som en af de eneste krævede hun, at redningsbåden hun sad i, sejlede tilbage for at redde flere.

Molly Browns hus, (det er kun i filmen Titanic hun blev kendt som Molly, i virkeligheden blev hun kaldt Maggie), blev købt af hendes mand i 1894. Molly Brown og hendes familie boede i huset 10 år, inden de begyndte at leje huset ud mere eller mindre fast. I 1932 efter hendes død, blev huset solgt.

margaret brown

Redning af huset

I 1960 var huset ved at forgå og en række borgere besluttede sig for at kæmpe for at redde huset, der ellers stod til nedrivning. Der blev indsamlet nok penge til, at man kunne købe huset og ved hjælp fra fotografier, og analyser af den gamle tapet og maling lykkedes det at restaurere huset, så det står som originalt.

I 1972 blev huset optaget på listen over National Register of Historic Places.

Det er kun muligt at opleve huset ved at tilmelde sig en af de guidede rundvisninger. Her får man både historien om den fascinerende Molly Brown, men også om byen Denver.

Hvert år besøges Molly Brown House Museum af over 45.000 gæster. Det koster $12 for en rundvisning af en lille times varighed. Da der i sagens natur ikke er air condition i et hus fra 1880, kan det godt blive rigtig varmt, hvis man besøger det i løbet af sommeren.

Molly Brown House Museum
1340 Pennsylvania St
Denver, Colorado 80203

https://mollybrown.org/

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close