Only in America

Only in America: Ædekonkurrencer

Der findes vel næppe noget mere amerikansk end en ædekonkurrence.

De første ædekonkurrencer blev afholdt i forbindelse med byfester, og det var oftest tærter man skulle spise. Nu kan det dog også være alt fra hamburgere, hot dogs, pandekager, kyllingevinger, pizza etc. Det seneste år er der endda kommet en vegansk hot dog ædekonkurrence.

Konkurrenceregler

I ædekonkurrencer skal deltagerne kæmpe mod hinanden om at spise mest muligt mad på kort tid. Typisk varer en ædekonkurrence omkring 10-15 minutter. Den, der spiser mest inden for tid, vinder konkurrencen. Der er som regel en pengepræmie til vinderen.

En konferencier præsenterer de forskellige deltager, og live kommenterer under konkurrencen. Til slut i konkurrencerne vil der som oftest være en nedtælling fra 10 sekunder. Konkurrencens dommer vil sørge for at alle regler bliver overholdt, det er f.eks. diskvalificerende hvis man kaster op.

Nogle af de rigtig dygtige deltagere er sponsoreret, og turnerer rundt til de forskellige ædekonkurrencer.

En af de mest populære og kendte ædekonkurrencer er Nathan’s Hot Dog Eating Contest, der hvert år siden 1970 er blevet afholdt den 4. juli på Coney Island. Konkurrencen er så populær at den bliver sendt live på ESPN. I løbet af året afholdes kvalificeringsrunder.
Der kræves ikke billetter for at komme ind som tilskuer til denne konkurrence, men man skal komme i god tid for at få en plads.

Find en ædekonkurrence

Vil du overvære en ædekonkurrence næste gang du er i USA, så kan du via dette link, søge efter konkurrencer i de forskellige stater. http://eatfeats.com/calendar/

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close